BARENDRECHT PAKT PUNT TEGEN KATWIJK

BVV Barendrecht heeft zaterdag een teken van leven gegeven in de strijd tegen degradatie. Regerend kampioen Katwijk werd in de Tweede Divisie op een 1-1 gelijkspel gehouden. Dat betekende het eerste punt na twaalf nederlagen, al schieten de Bongerdbewoners met de remise nog weinig op om van de laatste plaats te komen.

Op een warm sportpark De Bongerd maakte Barendrecht duidelijk dat het zich nog niet heeft neergelegd bij degradatie. Titelhouder Katwijk had weliswaar het beste van het spel, maar Barendrecht wist af en toe gevaar te stichten in de Katwijkse defensie. Halverwege de eerste helft kwamen de rood/witten uit een van die uitbraken op voorsprong, toen Qjell Krolis een voorzet van Rowendley Martijn binnen tikte (1-0). Katwijk probeerde voor rust nog wel de gelijkmaker te scoren, maar Barendrecht hield stand.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet veel en hield Katwijk de overhand. Toch bleef Barendrecht betrekkelijk eenvoudig overeind en zag het er lange tijd naar uit dat de rood/witten voor een stunt zouden gaan zorgen. Pas vijf minuten voor tijd capituleerde Barendrecht, toen een vrije trap via keeper Nick van der Ploeg op de paal stuiterde en Jan Willem Tesselaar uit de rebound eenvoudig kon binnentikken (1-1). Het was een domper voor Barendrecht, dat in de slotfase nog wel probeerde om alsnog een overwinning te forceren, maar niet verder kwam dan een gelijkspel.

Barendrecht heeft na de remise nog vier wedstrijden om minimaal vier punten goed te maken op zijn concurrenten en zo rechtstreekse degradatie af te wenden. Het wedstrijdverslag vindt u hier.