BARENDRECHT RUIM LANGS LMO IN EERSTE RONDE FIDUS CUP

Barendrecht heeft dinsdagavond eenvoudig de volgende ronde van de Fidus Cup bereikt. Op het eigen sportpark De Bongerd werd derdeklasser LMO met ruime cijfers verslagen (6-1).

Al bij rust leidde Barendrecht comfortabel dankzij drie doelpunten van Niels Vorthoren. De aanvallende middenvelder, ook in de competitie tot nu toe topschutter van de rood/witten, opende al na acht minuten de score (1-0). Vlak nadat Rosina de paal raakte namens Barendrecht zette Vorthoren zijn ploeg halverwege de eerste helft op 2-0. Vijf minuten voor de thee maakte hij zijn hattrick compleet (3-0).

Na de onderbreking zorgde jeugdtalent Oosting voor de 4-0 voor Barendrecht. Michael Navajas-Sanchez zette vlak daarna een Rotterdamse eretreffer op het bord (4-1), maar dankzij doelpunten van Tim Eekman (5-1) en Ugur Altintas (6-1) liep Barendrecht in het laatste halfuur uit naar een ruime zege.

Dankzij de overwinning komt Barendrecht op dinsdag 23 november in actie in de tweede ronde van het regionale bekertoernooi. Dan spelen de rood/witten een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het duel tussen FC IJsselmonde en Simonshaven.