BARENDRECHT SLAAT HARD TERUG MET 6-0 TEGEN VVSB

Barendrecht heeft zich goed hersteld van het verlies bij ACV. De rood/witten sloegen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd terug met een klinkende 6-0 zege op VVSB. De ploeg van trainer Richard Elzinga mag daarmee blijven hopen op een plek in de nacompetitie.

Aan de aftrap stond de vertrouwde formatie bij Barendrecht, waarin alleen Danny Monster ontbreekt. Hij liep – met kinderwagen – langs de kant. Het begin was veelbelovend, al na vijf minuten kopte Max van Dijk uit een hoekschop raak, 1-0. Er kwamen meer kansen, maar Joey Jongman en Tim Eekman hadden geen succes. Dat had Niels Vorthoren na een klein half uur wel, hij schoof een voorzet van Ugur Altintas binnen, 2-0.

Twee minuten later maakte Bart Deprez er met een heerlijk stiftje 3-0 van na een fraaie steekpas van Tim Eekman. Daarmee was het eenzijdige duel al vrij snel gespeeld. Ook na de onderbreking was Barendrecht de betere ploeg. Rond het uur bediende Altintas Deprez die er van dichtbij 4-0 van maakte. Weer snel daarna zorgde Stanley Husen voor 5-0 door vanaf de rand van de zestien de bal knap in de hoek te krullen. En nog was het niet voorbij. Bart Deprez strafte geblunder achterin bij VVSB af, 6-0. Daarmee noteerde hij een – officieuze – hattrick.

Na deze stand begon het grote wisselen. Amine Jeddaoui, Anass Masrhalmi en Peter de Lange kwamen in het veld voor Max van Dijk, Niels Vorthoren en Marouane Bakour. Ook Boban Lazic en Wouter Rieken verschenen later nog in het veld voor Kevin Cornet en Romano van de Stoep.

In de uitslag, die misschien nog wel hoger had moeten uitpakken, kwam geen verandering meer. Met de 6-0 boekte Barendrecht de grootste overwinning van dit seizoen.

Max van Dijk (links) scoort in de 5e minuut koppend uit een hoekschop
Niels Vorthoren scoort glijdend 2-0 na een voorzet van Ugur Altintas. Hij viert zijn 9e competitie treffer.
Bart Deprez stift de bal beheerst over keeper Ruben Valk na een fraaie steekbal van Tim Eekman, 3-0.
Buiten bereik van Jeffrey Verkerk stuit de bal via de paal het veld weer in.
Joey Jongman rustpunt aan de bal op het middenveld.
Marouane Bakour in duel in de zestien, met een hoekschop als resultaat.
Romano van der Stoep gaat aan de zijlijn de strijd aan met Richelo Fecunda
Stanley Husen viert zijn eerste competitiedoelpunt met Tim Eekman en Marouane Bakour, 5-0
Ugur Altintas komt zelf niet tot scoren. Met twee assists had hij zijn aandeel in de doelpunten.
Invaller Wouter Rieken zet druk op Jayson Halman.

Barendrecht-VVSB 6-0 (3-0)
5. 1-0 Van Dijk, 28. 2-0 Vorthoren, 30. 3-0 Deprez, 58. 4-0 Deprez, 60. 5-0 Husen, 64. 6-0 Deprez.
Scheidsrechter Van der Vrande, gele kaart: Halman (VVSB).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk (70. Jeddaoui), Cornet (75. Lazic); Vorthoren (70. Masrhalmi), Jongman, Van der Stoep (83. Rieken); Bakour (70. De Lange), Deprez en Altintas.
Opstelling VVSB: Valk; Lo-Fo-Sang (65. Van den Assem), Vijlbrief, Rauws (65. Knapp), Halman, Heemskerk (25. Van der Slot), Blel, Bakker (46. Verver), Fecunda, Huntink en Eekhout (65. Spijkstra).

Zesde
Barendrecht blijft zesde in de Derde Divisie, maar kruipt wel wat dichter naar de top. Koploper FC Lisse liep uit op Sparta Nijkerk door het onderlinge treffen te winnen. Lisse heeft nu 56 punten, Sportlust’46 51 en Sparta Nijkerk 49. Barendrecht heeft met nog zes wedstrijden te gaan 43 punten.

De rood/witten maken nog kans op de nacompetitie als ze vierde worden achter de periodekampioenen. Het verschil met nummer vier Excelsior’31 is drie punten. Lisse, dat op weg lijkt naar de titel, moet dan wel ook de derde periode winnen.

Stedoco
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij Stedoco. In Hoornaar, in de Alblasserwaard, wordt om half drie afgetrapt.