BARENDRECHT SLUIPT TOP 3 BINNEN NA ZEGE OP URK

Barendrecht blijft maar winnen in de Derde Divisie. Nu werd Urk met 5-1 geklopt. Het was de vierde achtereenvolgende zege voor de rood/witten, die inmiddels de top genaderd zijn. De ploeg van trainer Leen van Steensel is nu derde met twee punten achterstand op koploper DOVO.

Zo werd het een mooie zaterdag voor Barendrecht, omdat veel concurrenten punten morsten. En de dag werd ook nog eens opgesierd door de komst van burgemeester Govert Veldhuijzen die voor de vertrekkende bestuursleden Martin Seltenrijch, Tineke Bravenboer
en Piet Schadee een gemeentelijke onderscheiding had meegenomen. Het trio kreeg de waarderingsspeld na afloop in de bestuurskamer uitgereikt.

Barendrecht begon zaterdag tegen Urk zonder Stanley Husen, Niels Vorthoren, Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch. Marouane Bakour zat weer op de bank, Tim Eekman en Max van Dijk waren terug in de basis, waarin ook een plekje voor Olek Mrowicki was weggelegd.

Het eerste gevaar was voor Urk, maar Barendrecht-doelman Bradly van der Meer redde op de inzet van Riekelt Nentjes. Daarna was het thuisclub die het heft flink in handen nam. Robbert Olijfveld had al na vijf minuten moeten scoren, maar schoot een voorzet van Romano van der Stoep over.

Twee kansen waren aan Aness Serghini nog niet besteed, maar kans drie mikte hij feilloos binnen, 1-0. Halverwege de eerste helft maakte de handige linkspoot er 2-0 van. Zo staat de laatste versterking, afkomstig van Vitesse, alweer op vier treffers. Vlak voor rust vond Olijfveld wel het net, 3-0. Zo ging Barendrecht met een ruime voorsprong de kleedkamers in.

Heer en meester
De thuisploeg was ook na de onderbreking heer en meester. Omdat Urk bleef voetballen, was er ruimte te over. De score werd rond het uur verder verhoogd toen Danny Monster op aangeven van Van der Stoep de 4-0 binnen schoof. Invaller Bradley el Idrissi maakte er zes minuten voor tijd zelfs 5-0 van.

Urk deed vlak voor tijd nog wat terug. Invaller Pieter Brands tekende voor de welverdiende 5-1. Barendrecht pakte zo wel weer een overwinning en sluipt zo de top 3 van de Derde Divisie binnen.

Het eerste gevaar was voor Urk, maar Barendrecht-doelman Bradly van der Meer redde op de inzet van Riekelt Nentjes (20).
Robbert Olijfveld volleert na een voorzet van Romano van der Stoep over.
Glenn Rijsdijk verdedigt onder toeziend oog van trainer Leen van Steensel uit.
Aness Serghini  heeft keeper Richard Strijker behendig uitgespeeld en scoort 1-0.
De vrijgespeelde Aness Serghini alleen op weg naar de 2-0. Tim Eekman feliciteert hem met zijn vierde competitie treffer.
Robert Olijfveld schiet geconcentreerd de bal in de 40e minuut in het verlaten doel, 3-0.
Joey Jongman in duel met Iede Netjes en Johannes Schrijver.
Max van Dijk verplaatst het spel met een lange bal.
Danny Monster speelt keeper Richard Strijker uit en scoort 4-0.
Olek Mrowicki is aangespeeld door Joey Jongman en gaat op snelheid richting de zestien.
Invaller Bradley el Idrissi passeert 6 minuten voor tijd keeper Richard Strijker met een gericht schot, 5-0

Barendrecht-Urk 5-1 (3-0)
14. 1-0 Serghini, 22. 2-0 Serghini, 40. 3-0 Olijfveld, 60. 4-0 Monster, 84. 5-0 El Idrissi, 88. 5-1 Brands.
Scheidsrechter Visser, gele kaart: Snoek (Urk).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (76. Rieken), Van de Werp, Van Dijk, Rijsdijk (76. Jouhri); Jongman, Monster, Van der Stoep; Mrowicki (69. Bakour), Olijfveld (69. El Idrissi) en Serghini (81. Masrhalmi).
Opstelling Urk: Strijker; I. Nentjes (46. Remkes), Den Dulk, Hakvoort, R. Brands; Schrijver, Ras, Nagel; R. Nentjes (46. Brands), Snoek (64. Hoekstra) en Tol.

Derde
Barendrecht klimt naar de derde plaats met nu 23 punten uit 13 duels, dat zijn er twee minder dan koploper DOVO dat zaterdag bij Sparta Nijkerk niet verder kwam dan 1-1. Ook andere concurrenten lieten punten liggen, zodat de rood-witten klommen. De stand is nu bovenaan: 1. DOVO 25 punten, 2. GVVV 23, 3. Barendrecht 23, 4. Stedoco 23 en dan vier ploegen met 22 punten. De onderlinge verschillen blijven dus zeer klein.

DVS’33
Komende zaterdag trekt Barendrecht weer naar de Veluwe, waar DVS’33 in Ermelo de opponent is. De aftrap is om 15.00 uur.