BARENDRECHT SNEL UITGEBEKERD NA VERLIES BIJ GROENE STER

Voor Barendrecht is het ‘grote’ KNVB-bekertoernooi weer snel voorbij. De rood/witten verloren zaterdag in Limburg met 2-0 bij Groene Ster. De bezoekers hadden de meeste kansen, maar de thuisploeg uit Heerlerheide benutte de mogelijkheden wel, waardoor de ploeg van trainer Leen van Steensel zich volledig op de competitie in de Derde Divisie kan storten. Die begint komende zaterdag thuis tegen Excelsior’31.

Op een snikheet sportpark Pronsebroek begonnen Groene Ster en Barendrecht zaterdagmiddag onder haast tropische omstandigheden aan hun bekerduel. De wedstrijd was er een in de eerste voorronde van het hoofdtoernooi.

Barendrecht miste Joey Jongman die geschorst was. Danny Monster keerde weer terug. De eerste mogelijkheid was voor Sam van de Kreeke, zijn schot eindigde in de handen van de Limburgse keeper. Robbert Olijfveld probeerde het met een boogbal, maar mikte te hoog.

De bezoekers hadden de overhand, maar slaagden er niet in dat in doelpunten uit te drukken. Een voorzet van Tim Eekman werd net gemist door Jesper van den Bosch, even later kopte de middenvelder een hoekschop over.

Groene Ster deed soms wat terug, een poging van Shaquille Simmons eindigde op de vuisten van Barendrecht-keeper Michael Bekkers. Ook voor rust kreeg Barendrecht nog enkele mogelijkheden, het bleef 0-0. Barendrecht ging rusten met het idee dat het voor had moeten staan.

Achterstand
Na de onderbreking nam Groene Ster het heft in handen. Een afstandsschot van Dylan Zwartjes werd door Bekkers nog tot een hoekschop verwerkt. Maar even later was hij kansloos op een kopbal van Bryan Simons die de 1-0 binnen knikte.

Barendrecht mazzelde toen Chefrino Eind tegen de lat schoot. Af en toe kwamen de bezoekers er uit. Maar pogingen van Robbert Olijfveld en Tim Eekman leverden niets op. Van Steensel wisselde en bracht Marouane Bakour en Gilmaro van de Werp voor Romano van der Stoep en Glenn Rijsdijk. Later volgden Olek Mrowicki en Bradley El Idrissi voor Jesper van den Bosch en Sam van de Kreeke.

Het mocht niet baten. Groene Ster maakte er zelfs 2-0 van toen Chefrino Eind raak schoot. Barendrecht kreeg nog een kans, Olijfveld kopte over. Het bleef 2-0, waarmee het bekeravontuur dit seizoen van zeer korte duur was.

Robbert Olijfveld heeft handen en voeten nodig om de bal in bezit te krijgen.
Tim Eekman zet voor op Jesper van den Bosch.
Niels Vorthoren probeert het van afstand.
Jesper van den Bosch kreeg enkele goede mogelijkheden, maar wist niet te scoren.
Max van Dijk krijgt van dichtbij de bal op zijn borst en arm.
Trainer Leen van Steensel (midden) piekert hoe hij de achterstand van Barendrecht ongedaan kan maken.
Danny Monster passeert zijn tegenstander.
De mee opgekomen Stanley Husen wordt van de bal gezet.
Ook invaller Marouane Bakour wist het tij niet te keren voor Barendrecht.

Groene Ster-Barendrecht 2-0 (0-0)
53. 1-0 Simons, 78. 2-0 Eind.
Scheidsrechter Van Kommer, gele kaarten: Van Dijk (Barendrecht) en Hupperts (Groene Ster).
Opstelling Groene Ster: Voss; De Kleijn, Petit, Dekkers, Simons, Breukers, Eind, Stassar, Zwartjes, Hupperts en Simmons.
Opstelling Barendrecht: Bekkers; Eekman, Husen, Van Dijk, Rijsdijk (70. Van de Werp); Van den Bosch (76. Mrowicki), Monster, Van der Stoep (70. Bakour); Vorthoren, Olijfveld en Van de Kreeke (76. El Idrissi).

Excelsior’31
Komende zaterdag begint de competitie in de Derde Divisie, met een thuiswedstrijd op De Bongerd tegen Excelsior’31 uit Rijssen. De aftrap is 14.30 uur.

Doelpunten (beelden: Groene Ster)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden