BARENDRECHT SPEELT GELIJK IN OEFENDUEL TEGEN SPIJKENISSE

Barendrecht oefende zaterdag tegen Spijkenisse en speelde op het eigen sportpark De Bongerd met 1-1 gelijk. Robbert Olijfveld maakte de enige treffer in een rommelig duel met veel wissels. De selectie van trainer Leen van Steensel begint langzaam maar zeker vorm te krijgen.

Was de ploeg vorige week tegen Progress Football nog verre van compleet, nu waren de rood/witten bijna op volle oorlogssterkte. Dus weer met Tim Eekman, Niels Vorthoren, Tren Drexhage en Aness Serghini erbij. De vier vielen in na rust, toen het al 1-1 was. Gilmaro van de Werp keek langs de kant toe. Ook Sam van de Kreeke, vorige week nog de matchwinner, ontbrak.

Aan de aftrap bij Barendrecht stond een nieuwkomer: linksachter Christian Bellassai, afkomstig uit de ‘Onder 23’. Hij begon met zijn ploeggenoten op een splinternieuwe kunstgrasmat, waarop de rood/witten gaan proberen de terugkeer naar de Tweede Divisie tot stand te brengen.

De eerste kans was voor Spijkenisse, maar doelman Bradly van der Meer redde. Robbert Olijfveld kreeg een mogelijkheid, zonder succes. Na een half uur kwam Spijkenisse op voorsprong, door een treffer van Tiemo de Man, 0-1.

Barendrecht kwam na de 30 minuten-break met enkele wissels terug. Robbert Olijfveld tikte de 1-1 binnen. Eerder was een doelpunt van de spits afgekeurd wegen buitenspel.

Paal en lat
Met Eekman, Vorthoren en Drexhage in de ploeg ging Barendrecht na rust op weg naar de winst, maar had pech toen Brent Vugts de paal raakte en Romano van der Stoep de lat. Ook pogingen van Serghini, Vorthoren en Taner Bayram hadden geen resultaat. Zo bleef het 1-1.

Barendrecht-Spijkenisse 1-1 (1-1)
28. 0-1 De Man, 41. 1-1 Olijfveld.
Scheidsrechter Den Ouden.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Brand (Eekman), De Graaf (Dijkgraaf), Monster, Bellassai (Jouhri); Dielhof (Vorthoren), Jongman (Serghini), Bayram (Van der Stoep); Vugts, Olijfveld (Drexhage) en Mrowicki.

Smitshoek
Komende zaterdag (5 augustus) is het weer tijd voor de jaarlijkse dorpsderby: Barendrecht-Smitshoek is ditmaal op De Bongerd, aanvang 14.30 uur. Aanstaande dinsdag oefent Barendrecht ook al: dan is Zwaluwen Vlaardingen de tegenstander op De Bongerd, aftrap 20.00 uur.

Competitie
De competitie begint op zaterdag 19 augustus, uit in het Gelderse Wijchen tegen promovendus AWC. Een week daarvoor is de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker, daarin spelen de rood/witten thuis tegen SC Genemuiden.