COMEBACK BARENDRECHT IN OEFENDUEL MET ZWALUWEN

Barendrecht 1 heeft dinsdagavond dankzij een late comeback alsnog een oefenzege geboekt op Zwaluwen. Tegen de ploeg uit Vlaardingen boog de ploeg van trainer Leen van Steensel in de slotfase een 1-3 achterstand om.

Het vlaggenschip startte op de eigen Bongerd slap tegen de ploeg uit de Vierde Divisie. Al na 6 minuten zette Jongste de Vlaardingers op een 0-1 voorsprong. Rond het halfuur werd het zelfs 0-2 voor Zwaluwen, toen Pisas de marge verdubbelde. Niels Vorthoren deed binnen een minuut wat terug (1-2), maar weer twee minuten later was het alweer 1-3 dankzij Vlaardinger Maatsen. Met die achterstand ging Barendrecht de rust in.

Na de onderbreking leek Zwaluwen in eerste instantie eenvoudig op de been te blijven. De vele wissels die horen bij oefenwedstrijden maakten het spel van Barendrecht er niet beter op, waardoor grote kansen uitbleven. Tot in de slotfase invaller Robbert Olijfveld het op zijn heupen kreeg. De aansluitingstreffer van de aanvaller tien minuten voor tijd bleek het startsein voor een slotoffensief van de rood/witten, die jeugdtalent Christian Bellassai vlak daarna al de buitenkant van de paal zagen raken. Een minuut later was het alsnog gelijk toen Olijfveld opnieuw scherp bleek voor het doel (3-3). In de laatste minuut werd zelfs de overwinning nog in de wacht gesleept, toen Olijfveld zijn onvervalste hattrick aantekende en daarmee de 4-3 eindstand op het bord zette.

Barendrecht – Zwaluwen 4-3 (1-3) – oefenduel
6. Jongste 0-1, 31. Pisas 0-2, 32. Vorthoren 1-2, 34. Maatsen 1-3, 80. Olijfveld 2-3, 84. Olijfveld 3-3, 90. Olijfveld 4-3.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman (46. Brand), Dijkgraaf (46. De Graaf), Monster, Jouhri, Jongman, Van der Stoep (79. Bellassai), Vorthoren (46. Bayram), Serghini (64. Olijfveld), Drexhage (79. Canlas), Vugts (46. Mrowicki).