BARENDRECHT STRUIKELT IN SLOTFASE OVER STERK SPORTLUST

Sinds november had Barendrecht niet meer verloren, de ploeg van trainer Leen van Steensel was langzaam maar zeker opgeklommen naar de subtop van de Derde Divisie. Maar zaterdag kwam er in Woerden een einde aan die fraaie reeks. De kraker tegen Sportlust’46 werd met 2-0 verloren. De thuisploeg was de grote winnaar van het weekend, waarin bovenin opnieuw punten werden gemorst.

Zeker driekwart wedstrijd lang had Barendrecht zicht op een punt of misschien wel meer. Sportlust’46-Barendrecht, de nummer 3 tegen de nummer 4 van de Derde Divisie, was een boeiend gevecht waarin beide ploegen weinig weg gaven.

De bezoekers begonnen in een soort 5-3-2 opstelling, met Danny Monster in het centrum van de verdediging geflankeerd door Stanley Husen en Max van Dijk. Voorin het spitsenduo Tren Drexhage en Robbert Olijfveld met de technisch vaardige Aness Serghini daarachter. Niels Vorthoren en Marouane Bakour waren bankzitters, Romano van der Stoep stond weer eens in de basis.

De beginfase was voor Sportlust’46, maar de kansen voor Mohammed Bendadi en Wessel Meiring gingen er niet in. Barendrecht nam het heft in handen en kwam steeds dichter bij het doel met de Woerdense keeper Ho-Chun Ko.

Een wilde poging van Serghini zeilde over, een venijnige pegel van Joey Jongman ging maar net naast. De beste mogelijkheden waren voor Serghini – weer over – en Romano van der Stoep die in kansrijke positie voor het doel over de bal heen maaide.

Gelijk op
Na de rust ging het lange tijd gelijk op. Barendrecht probeerde het wel, maar kwam voorin stootkracht tekort. Een kopbal van Max van Dijk had geen succes.

Halverwege de helft kwamen Gilmaro van de Werp en Marouane Bakour het veld in voor Husen en Drexhage Met Bakour was er meer dreiging, maar tot kansen leidde het niet.

1-0
Toen het duel het laatste kwartier naderde, sloeg Sportlust’46 dan toch toe. Een vlotte aanval over veel schijven kwam bij Joshua Patrick, die Barendrecht-keeper Bradly van der Meer van dichtbij passeerde, 1-0.

Serghini probeerde wat terug te doen, maar schoot over het doel van Ko. Niels Vorthoren werd ingebracht, voor Tim Eekman. Barendrecht trachtte een slotoffensief op te zetten, maar de treffer viel aan de overkant. Een afstandsschot van invaller Marley Berkvens plofte achter Van der Meer tegen de touwen, 2-0. Daarmee was het duel gespeeld.

Pogingen van Olijfveld, Serghini en Van der Werp hadden geen succes, Barendrecht leed voor het eerst sinds november en ook dit kalenderjaar een nederlaag.

Tim Eekman wordt licht geraakt in een duel met Zakaria Issarti.
Anass Masrhalmi in de tang bij Kesly den Haag.
Aness Serghini schiet bij een doelpoging hoog over.
Max van Dijk in duel met keeper Ho-Chun Ko.
De fysiek sterke Tren Drexhage passeert Kesly den Haag.
Joey Jongman blijft met een schijnbeweging aan de bal.
Bradly van der Meer wordt van dichtbij gepasseerd door Joshua Patrick, 1-0
Trainer Leen van Steensel volgt de actie van Marouane Bakour.
Een fraai afstandsschot van invaller Marley Berkvens ploft achter Bradly van der Meer tegen de touwen, 2-0.
Thomas Heideman voorkomt met een uiterste krachtinspanning een doelpoging van Robbert Olijfveld.

Sportlust’46-Barendrecht 2-0 (0-0)
73. 1-0 Patrick, 83. 2-0 Berkvens.
Scheidsrechter F. de Winter, gele kaart: Masrhalmi (Barendrecht).
Opstelling Sportlust’46: Ko; Duisterhof, Monteiro, Van der Voort (69. Heideman) en Jansen (69. De Weerd); Den Haag, Screever (82. Van der Veer), Issarti; Patrick, Meiring (69. Berkvens) en Bendadi.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (79. Vorthoren), Husen (67. Van de Werp), Monster, Van Dijk, Masrhalmi; Jongman, Serghini, Van der Stoep; Drexhage (79. Bakour) en Olijfveld.

Vierde
Barendrecht blijft vierde in de Derde Divisie met 38 punten uit 22 wedstrijden. Aan de kop nam de spanning verder toe. Koploper GVVV speelde gelijk en heeft nu 43 punten, Sportlust’46 staat op 42 en ACV 41. Er zijn nog 12 wedstrijden te gaan.

VVOG
Komende zaterdag is Barendrecht vrij, de week daarna (25 februari) spelen de rood-witten weer thuis, tegen VVOG. De aanvang is dan 14.30 uur.