BARENDRECHT STRUIKELT WEER OVER ‘ANGSTGEGNER’ GEMERT: 0-2

Bijna negentig minuten lang beukte Barendrecht zaterdag op het doel van Gemert, maar na afloop stond er op het scorebord van sportpark De Bongerd toch echt 0-2 als uitslag. De verbijstering was groot bij de rood/witten, die het winnende Stedoco weer langszij zagen komen.

Barendrecht was gewaarschuwd, want eerder dit seizoen verloor het bij Gemert al met 4-1. In de thuisbeurt moest dat worden rechtgezet. De koploper miste de geschorste Danny Monster, die zijn laatste van twee duels moest toekijken. Verder stuurde Leen van Steensel de vertrouwde elf het veld in, met opnieuw Tim Eekman als centrale verdediger.

Al snel was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Gemert-keeper Romeo Okonkwo, die later zou uitgroeien tot de man van de wedstrijd. De eerste kans was Robbert Olijfveld die na een misser van de Brabantse doelman over het doel schoot.

Er kwamen mogelijkheden voor Aness Serghini en weer Olijfveld, maar het vizier bij de thuisclub stond niet op scherp. Taner Bayram had pech dat zijn poging tegen de lat eindigde.

Oude voetbalwet
Barendrecht bleef maar kansen morsen, en dus trad aan de overkant een aloude voetbalwet in werking. Dan maken zij hem wel. Geklungel in de achterhoede werd afgestraft door Ralf Kemper, 0-1.

Barendrecht moest op jacht naar de gelijkmaker. Daar was het voor rust nog twee keer dichtbij. Een poeier van Nadir Jouhri werd door Okonkwo uit de bovenhoek getikt, een nog hardere pegel van Joey Jongman werd door een verdediger van de lijn gekopt. Zo was het bij rust 0-1.

Ook na de onderbreking ging het weer in volle vaart richting Gemert-doel. Barendrecht voerde de druk steeds verder op, maar de scherpte bij de afwerking ontbrak. Wel regende het kansen, voor Jongman, voor invaller Niels Vorthoren en Olijfveld, maar de bal wilde er op de ene of andere manier maar niet in.

Van Steensel stuurde nog meer aanvallers naar het front, na Vorthoren en Mrowicki kwam ook Tren Drexhage in het veld. Met vijf mannen voorin moest die gelijkmaker toch wel een keer gaan vallen?

Bij Gemert wisten ze achterin niet meer hoe ze het hadden, maar wat Barendrecht ook probeerde, het bleef 0-1. Jongman was dicht bij de 1-1, net als Vorthoren en invaller Luc Dielhof die de Gemert-keeper met een streep tot een ultieme redding dwong.

0-2
En toen ging het aan de andere kant weer fout. Het was eigenlijk de tweede keer dat Gemert voor het Barendrecht-doel verscheen. En dat leidde tot de 0-2 van invaller Wout Barten. Barendrecht stond erbij en keek ernaar. Zelfs in de extra tijd kregen de rood/witten de bal niet meer tussen de palen. Weer was Gemert een sta in de weg in de route naar de titel of de promotie.

Brent Vugts controleert de bal na een dieptepass.
Nadir Jouhri op snelheid langs Job Michels.
Keeper Romeo Okonkwo voorkomt met enig geluk een openingstreffer van Robbert Olijfveld.
Aness Serghini komt in de zestien niet langs Fabrizio Deben.
Joey Jongman kopt langs de verkeerde kant van de paal.
Olek Mrowicki is tegenstander te snel af en kan tackle ontwijken.
Romano van der Stoep kopt over het doel.
Gelegenheid centrale verdediger Tim Eekman mee ten aanval om de gelijkmaker te forceren.
Invaller Constantijn Schop wordt met correcte ingreep van de bal gezet.
Na een counter scoort invaller Wout Barten in de 83e minuut 0-2.

Barendrecht – Gemert 0-2 (0-1)
25. 0-1 Kemper, 83. 0-2 Barten.
Scheidsrechter Kraak, gele kaart: Vugts (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Brand (61. Schop), De Graaf (46. Vorthoren), Eekman, Jouhri; Bayram (61. Drexhage), Jongman, Van der Stoep (69. Dielhof); Vugts, Olijfveld en Serghini (46. Mrowicki).
Opstelling Gemert: Okonkwo; Deben, Meysen, Jacobs, Hanenberg; Van Gerven, Crommentuijn (60. Barten), Achten; Michels, Kemper (73. Kizir), Van Diepen.

Tweede
Barendrecht verloor en zag Stedoco weer langszij komen. De ploeg uit Hoornaar won met 4-0
van hekkensluiter Baronie. Beide clubs hebben nu 55 punten uit 27 wedstrijden. Stedeco heeft
betere doelcijfers, waardoor Barendrecht zakt naar de tweede plaats. Blauw Geel is derde
met 48 punten uit 26, TEC volgt met 46 uit 25. Barendrecht heeft nog zeven wedstrijden te gaan.

Oss
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer uit, in Oss tegen OSS’20. Tegen deze club uit Brabant werd eerder dit seizoen verloren, op De Bongerd werd het 0-1. De aftrap in Oss is zaterdag om 18.00 uur.

Restant
Hoe ziet het restant van het seizoen eruit? Na Oss’20 zijn er voor Barendrecht nog drie duels thuis en drie uit: thuis tegen Baronie, Groene Ster en TOGB en uit naar Unitas, TEC en Kloetinge.