RUIME OVERWINNING VOOR VROUWEN 1 TEGEN SC KLARENBEEK

Een zeer gemotiveerd, fel en als team spelend Vrouwen 1 heeft afgelopen zaterdag, na zeven wedstrijden zonder overwinning, weer eens de volle buit gepakt. Op Sportpark De Bongerd werd dik verdiend met 5-1 gewonnen van sc Klarenbeek Vrouwen 1.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd en creëerde gelijk al aardig wat mogelijkheden. In de elfde minuut was het dan al vrij snel raak. Mischa Lima ging er aan de linkerkant vandoor, legde de bal bij de tweede paal panklaar neer voor de meegelopen Michelle Stubbs die beheerst binnenschoot – 1-0. Een ongekende bliksemstart voor onze dames.

Hierna waren er nog een aantal goede kansen voor de rood-witten. Onder andere voor Mischa Lima die net naast kopte en Rebekka van Esch die de paal raakte. Klarenbeek kon daar maar weinig tegenover zetten, al was het wel één keer dicht bij de gelijkmaker. De spits van Klarenbeek omspeelde keepster Leah van der Weele, maar met een goed getimede sliding voorkwam Sasha Leemans een tegendoelpunt.

Vlak voor rust was daar nog één keer Barendrecht. Rachelle Ardon controleerde, op de rand van het zestienmetergebied, heel knap een diepe bal van Michelle Stubbs. Ze kon doorlopen, omspeelde de uitgekomen keepster en kon de bal in het lege doel schuiven. Zo werd er gerust met een terechte 2-0 voorsprong.

De tweede helft werd er door de gasten uit Klarenbeek een tandje bijgeschakeld. Ze waren duidelijk op zoek naar een snelle aansluitingstreffer, maar tot echte grote kansen kwam het niet, maar uiteindelijk kwam deze treffer er toch. Een hoekschop viel bij de tweede paal wat ongelukkig binnen – 2-1.

Barendrecht herpakte zich en wilde de marge zo snel mogelijk weer vergroten, dit lukte gelukkig al vrij snel na het tegendoelpunt. Uit de kluts kon Mischa Lima de bal, aan de linkerkant in het zestienmetergebied, aannemen en verraste de keepster met een schot in de korte hoek – 3-1.

Barendrecht ging hierna weer wat makkelijker voetballen en de weerstand van de Klarenbeek leek enigszins gebroken. Na een goede aanval belandde de bal bij Avalon van Dijk die met een mooie pass Rachelle Ardon bereikte. Oog in oog met de keepster omspeelde Rachelle wederom de doelverdedigster en schoof de bal in het lege doel – 4-1.

Vlak voor tijd was het Avalon van Dijk die de geheel vrijstaande Diede van der Knaap inspeelde, die tot eigen verbazing een vrije doortocht naar het vijandelijke doel had. Dit buitenkansje was aan Diede wel besteed, zo bepaalde ze de eindstand op 5-1.

Ook in deze wedstrijd was er weer een jeugdspeelster die voor het eerst haar opwachting mocht maken in de hoofdmacht. Andrea Ketting uit de MO20-1 mocht in de 85e invallen en hierdoor haar debuut maakte in Vrouwen 1.

Deze goede en verdiende overwinning was meer dan welkom, het is nu dan ook belangrijk om deze lijn door te trekken.

BVV Barendrecht VR1 – SC Klarenbeek VR1 5-1 (2-0)
Doelpunten: 11’ 1-0 Michelle Stubbs; 45’ (+2) 2-0 Rachelle Ardon; 73’ 3-1 Mischa Lima; 82’ 4-1 Rachelle Ardon; 89’ 5-1 Diede van der Knaap.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans, Merel Huizer, Eva van der Toorn (74’ Nina Reitsma); Avalon van Dijk, Rebekka van Esch (85’ Mackenzie Poleij), Sienna Shew-Atjon (59’ Diede van der Knaap); Michelle Stubbs, Rachelle Ardon (85’ Athina van Bolhuis), Mischa Lima (85’ Andrea Ketting).

Zevende
Door deze overwinning zijn onze dames weer twee plekken gestegen, naar plek zeven met 17 punten uit 15 wedstrijden.

Be Quick ‘28
Zaterdag 6 april staat de uitwedstrijd tegen de koploper Be Quick ’28 op het programma. In de thuiswedstrijd werd de koploper, na een zeer goede wedstrijd van onze dames, met 2-0 verslagen. De aftrap in Zwolle is om 14:30u.