BARENDRECHT TEGEN ERP VOOR KNVB-BEKER

Barendrecht kent zijn eerste officiële tegenstander in het nieuwe seizoen. Op zaterdag 29 augustus openen de rood/witten de nieuwe voetbaljaargang met een thuisduel tegen RKVV Erp in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker.

Zondagclub Erp dankt zijn deelname aan het ‘betaalde’ KNVB-bekertoernooi dankzij de prestaties in de districtsbeker in het afgelopen seizoen. De Brabantse eersteklasser bereikte de kwartfinale van het regionale bekertoernooi, wat door de coronacrisis niet kon worden afgemaakt. Desondanks mag Erp zich voor opmaken voor zijn debuut in de landelijke KNVB-beker.

Barendrecht is als Derde Divisionist automatisch ingeschreven voor het KNVB-bekertoernooi. Het hoofdtoernooi begint in oktober; de eerste twee rondes betreffen kwalificatierondes. Als Barendrecht de eerste kwalificatieronde wint van Erp, kent het ook zijn tegenstander al in de tweede kwalificatieronde. De Treffers, uitkomend in de Tweede Divisie, zal daarin de winnaar van de ontmoeting tussen Barendrecht en Erp ontvangen.