BARENDRECHT TREKT ZEGE BIJ VVOG OVER DE STREEP

Barendrecht heeft zaterdag zijn eerste overwinning van 2022 geboekt. In Harderwijk wonnen de rood/witten met 3-2 van VVOG, dat het de gasten in de slotfase nog lastig maakte. De rood/witten trokken de voorsprong over de streep en keerden derhalve met drie punten terug in Barendrecht.

Trainer Richard Elzinga kon tegen VVOG weer beschikken over spelmaker Joey Jongman, die vorige week in Veenendaal ontbrak. Niels Vorthoren schoof daardoor een linie naar voren, waardoor Bart Deprez in Harderwijk op de bank begon.

De eerste kansen in Harderwijk waren voor Barendrecht. Na zeven minuten leek Niels Vorthoren de openingstreffer te maken, maar de topscorer werd afgevlagd wegens buitenspel. Na elf minuten leek de sterke openingsfase van Barendrecht toch beloond te worden met een doelpunt, maar een inzet van Max van Dijk was volgens het arbitrale trio niet over de doellijn. Misschien speelde het mee dat Barendrecht zich druk maakte om die beslissing, want een minuut later ontbrak de scherpte en kwam VVOG op voorsprong via Dean van Ooijen (1-0).

Barendrecht leek een beetje van slag, want vijf minuten na de openingstreffer moest keeper Jeffrey Verkerk redding brengen na een nieuwe doelpoging van VVOG. De ploeg uit Harderwijk nam het initiatief over, maar ditmaal was het Barendrecht dat onverwacht toesloeg. Na iets meer dan een halfuur zette Marouane Bakour de Bongerdbewoners op gelijke hoogte, door een voorzet van Ugur Altintas binnen te tikken (1-1).

Het bleef in de resterende tien minuten niet bij dat wapenfeit, want zowel VVOG als Barendrecht lieten zich nadrukkelijk zien voor het vijandige doel. Eerst liet Jeremy de Graaf namens de thuisploeg twee forse kansen onbenut, daarna was het Barendrecht-aanvaller Romano van der Stoep die twee flinke mogelijkheden onbenut liet. Na de regen van kansen was de laatste wel raak: Max van Dijk zette Barendrecht vlak voor rust op voorsprong (1-2). Met die opsteker gingen de rood/witten de rust in.

Waar de slotfase van de eerste helft kans na kans opleverde, moesten de toeschouwer op sportpark De Strokel in de tweede helft lang wachten op hoogtepunten. Pas halverwege de tweede helft ontbrandde het duel weer met een doelpunt: opnieuw was Marouane Bakour trefzeker uit een voorzet van Tim Eekman (1-3). Barendrecht verdubbelde dus de voorsprong, maar nog geen twee minuten later maakte VVOG alweer de aansluitingstreffer: een vrije trap belandde op de lat en de rebound werd ingekopt door Jake Wollgarten (2-3).

Er brak een spannend slot aan, ook omdat Romano van der Stoep vlak na de 2-3 de marge voor Barendrecht niet wist te verdubbelen.  De aanvaller was in Harderwijk ongelukkig in de afwerking en werd vlak daarna gewisseld voor Bart Deprez. Die kreeg op zijn beurt vijf minuten voor tijd een enorme kans om het duel te beslissen toen hij alleen op de keeper af ging, maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Het bleef daardoor tot de laatste minuut spannend en ook VVOG kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker: doelpuntenmaker Wollgarten schoot in blessuretijd van dichtbij in, maar zag zijn inzet ditmaal gekeerd worden. Barendrecht hield stand in Harderwijk en voegde drie belangrijke punten toe aan het totaal.

Max van Dijk ziet zijn inzet het doel in gaan. De bal wordt achter de lijn weggewerkt door VVOG. Het arbitrale trio neemt dit niet waar. Geen doelpunt.
Bij de aanval van VVOG die er op volgt ligt de BVV-defensie open. VVOG profiteert, 1-0
Op jacht naar de gelijkmaker stuit Tim Eekman op Yasin Kurt
Niels Vorthoren wint kopduel in de zestien, bedient Ugur Altintas. Zijn voorzet wordt binnen gewerkt door Marouane Bakour, 1-1.
De onfortuinlijke Romano van der Stoep mist in vrije positie een 100% kans.
Max van Dijk kijkt of zijn kopbal nu wel zeker raak is. Stanley Husen weet het zeker en viert uitgelaten de 1-2
Marouane Bakour schiet de voorzet van Tim Eekman hard en hoog in de touwen, 2-3.
Danny Monster worstelt zich op fysieke kracht langs Dailey Dion Groenewegen
Ugur Altintas in duel met twee VVOGer’s
Joey Jongman legt de bal achter de VVOG-verdediging om Marouane Bakour aan te spelen.
De ingevallen Bart Deprez krijgt vijf minuten voor tijd een enorme kans om het duel definitief te beslissen. De bal gaat rakelings naast.
De laatste wedstrijdactie van nog niet geheel wedstrijdfitte winterstopversterking Boban Lazic.

VVOG – Barendrecht 2-3 (1-2)
12. Van Ooijen 0-1, 32. Bakour 1-1, 45. Van Dijk 1-2, 64. Bakour 1-3, 66. Wolfgarten 2-3.
Scheidsrechter: Winkel. Kaarten: geen.
Opstelling VVOG: Eppink (46. Polhoud), Hoeve, Groenewegen, Bottenheft, Wollgarten, Snijders, Kurt, Dijkhof (56. Hoogedoorn), Biya, De Graaf, Van Ooijen (82. Holstege).
Opstelling Barendrecht: Verkerk, Eekman, Husen, Van Dijk, Cornet, Monster, Jongman, Altintas (75. Lazic), Bakour (86. Masrhalmi), Volthoren, Van der Stoep (71. Deprez).

Tiende
Door de zege op VVOG stijgt Barendrecht naar de middenmoot van de Derde Divisie. De rood/witten staan nu tiende met 17 punten uit 13 duels. Met name bovenin is het razend spannend: Sportlust ’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk hebben alledrie 29 punten. De ploeg uit Woerden werd zaterdag na een krankzinnige slotfase koploper én winnaar van de eerste periode: de 3-1 overwinning van Sportlust ’46 werd pas in de laatste tien minuten gerealiseerd, waardoor FC Lisse op doelsaldo nog achterhaald werd.

Ter Leede
Volgende week speelt Barendrecht eindelijk weer thuis! Dan is Ter Leede de tegenstander op sportpark De Bongerd. Het duel in Barendrecht