BARENDRECHT VERLIEST BIJ ONS SNEEK

Barendrecht heeft zaterdag zijn meerdere moeten erkennen in ONS Sneek. De hekkensluiter van de Derde Divisie won in eigen huis met 3-2 van de Bongerdbewoners.

De rood/witten openden in Sneek nog sterk en kregen kansen op de openingstreffer, maar raakten het initiatief gaandeweg kwijt aan de thuisploeg. Dat werd vlak voor rust ook uitgedrukt in de score, toen twee defensieve missers Barendrecht fataal werden. Vijf minuten voor de thee profiteerde Ruendel Martina (1-0), drie minuten later maakte Sietse van Lingen er 2-0 van. Met die domper moest Barendrecht de rust in.

Ook na de onderbreking miste Barendrecht de scherpte die het de afgelopen weken wel had. Al na drie minuten maakte Ruendel Martin zijn tweede (3-0), waarmee de wedstrijd gespeeld leek. Toch kwamen de rood/witten nog terug in de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd scoorde Peter de Lange de 3-1, acht minuten later tekende Niels Vorthoren voor 3-2. In de slotfase ging Barendrecht nog op zoek naar de gelijkmaker, maar dichterbij liet ONS Sneek de rood/witten niet meer komen. Daardoor boekten de Friezen hun eerste competitiezege en stond Barendrecht met lege handen. Het wedstrijdverslag volgt later.