BARENDRECHT VERLIEST OOK VAN GOES (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht zakt in de Derde Divisie steeds verder weg. De rood-witten verloren zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 1-0 van laagvlieger Goes. De Zeeuwen, twee seizoenen terug kampioen in de hoofdklasse, stonden een-na-laatste en hadden een keer gewonnen. Toch kreeg de ploeg van trainer Jack van den Berg – met alle ervaring op het veld – de taaie tegenstander niet klein. Het was alweer de vierde achtereenvolgende nederlaag.

Van den Berg kon zaterdag weer een beroep doen op doelman Nick van der Ploeg, al was hij niet helemaal fit. Zijn vervanger Donovan Levestone – die in de voorgaande duels weinig gelukkig was – zat op de bank. Langs de kant stonden de geblesseerden Max van Dijk, Danny Monster en Bas Mourits. Ook Luivenno Statia ontbrak. Op de bank zaten weer Ramy Salem en Delano a Cohen, die zaterdag ook al bij Barendrecht 2 meedeed.

Barendrecht begon zoals zo vaak aardig aan het duel, zonder tot echte kansen te komen. Maar na elf minuten was het 0-1. Steven Schalkwijk kopte de eerste de beste mogelijkheid van dichtbij raak na een voorzet van rechts.

Even later moest Van der Ploeg zich strekken op een vrije inzet van dezelfde Schalkwijk uit het doel te tikken. Af en toe kwam Barendrecht er snel uit. Zoals na twintig minuten toen Marouane Bakour op het doel af ging, maar even voor het zestienmetergbied werd gestuit. De vrije trap van Tim Eekman zeilde hopeloos over het doel.

Na ruim een half uur had Barendrecht pech toen Bakour na een knappe aanval met Bram de Bruin tegen de onderkant van de lat knalde. Bakour mikte daarop nog een keer over en Yarick Dorst in de handen van de keeper. Bij rust was het 0-1.

Na de onderbreking kwam Ramy Salem het veld in voor Emilio Samsey. Het leidde tot verschillende omzettingen. Barendrecht zette aan maar kreeg de defensie van Goes maar niet klein. Bakour stuitte op de keeper, Joost Mangert kopte over. Ook Bram de Bruin en Ramy Salem kwamen dichtbij, maar konden niet door het verweer van de stugge Zeeuwen komen.

Dan moest het maar uit een stilstaande situatie gebeuren, maar een vrije trap van Stanley Husen op een meter of 20 van het doel zeilde via een Goes-verdediger net naast. Een kwartier voor tijd kwam Anass Masrhalmi in het veld voor Qjell Krolis. Zo lang Goes aan de overkant de wedstrijd maar niet besliste en kansen bleef missen, mocht Barendrecht blijven hopen. Toen Ramy Salem vlak voor tijd over schoot, was het wel voorbij.

Joost Mangert ontsnapte in de extra tijd nog aan een rode kaart. Scheidsrechter Shukrula gaf hem geel nadat hij een doorgebroken Goes-speler had neergehaald.

De van een blessure teruggekeerde Nick van der Ploeg onderschept een Goes aanval.
Bram de Bruin ten aanval op de rand van de zestien.
Marouane Bakour wordt op de rand van de zestien onderuit gehaald door Job Dekker.
De prima leidende scheidsrechter Shona Shukrula geeft Job Dekker geel voor de overtreding.
De toegekende vrije trap van Tim Eekman zeilde over het doel.
Marouane Bakour schiet geheel vrij op de penaltystip tegen de lat.
Keeper Brian Meulmeester greep voortdurend resoluut in bij voorzetten.
Ramy Salem passeert op snelheid Job Dekker.
Peter de Lange had weinig in te brengen tegen de stugge Goes defensie.

Barendrecht – Goes 0-1 (0-1)
11. 0-1 Schalkwijk
Scheidsrechter Shukrula, gele kaarten: Dorst en Mangert (Barendrecht), Job Dekker (Goes).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Mangert, Krolis (74 Masrhalmi); Vorthoren, Dorst, Samsey (46. Salem); Bakour, De Lange en De Bruin.
Opstelling Goes: Meulmeester; Klap, Tawfik, Manuhuwa, Dekker; De Winter (81. Bank), Hollemans, De Kroo (59. De Vlieger); Schalkwijk, Wissel en Hage (52. Nguyen).

Twaalfde
Barendrecht is afgezakt naar de twaalfde plaats in de Derde Divisie met 9 punten uit 9 wedstrijden Bovenaan staan Sparta Nijkerk en Hoek met allebei 21 punten, gevolgd door DVS’33 met 19. Hoek heeft wel twee duels meer gespeeld.

DOVO
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij DOVO. De ploeg uit Veenendaal heeft acht punten. Zaterdag verloren ze met 4-3 bij Harkemase Boys. Op sportpark Panhuis wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Samenvatting

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden