VOLLE BUIT BARENDRECHT 2 TEGEN FC LISSE

Barendrecht 2 heeft zaterdag een overwinning geboekt. De reserves van FC Lisse werden met 2-0 verslagen.

De thuisploeg begon op De Bongerd weer met de nodige wijzigingen aan de wedstrijd. Delano A Cohen maakte na maanden blessureleed zijn eerste speelminuten. Good-old Steven Stoop, nog steeds van een ongekend niveau, verving keeper Steven Lugtmeijer die vanwege een liesblessure niet inzetbaar was.

Barendrecht 2 startte goed en drong FC Lisse meteen terug op eigen helft. Gianno Soares, de laatste weken goed op dreef, was een plaag voor de Lisse-verdediging. Na een goede solo in de 15e minuut werd hij onderuit gelopen in het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd door Jaco van de Wijdeven tegen de onderkant van de lat geschoten en trof geen doel. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen de kleedkamers in.

In de rust moest trainer Erwin van der Woerdt drie nieuwe spelers inbrengen. Na rust pakten de Barendrechtse talenten de draad op en bestookten het doel van FC Lisse. In de 55e minuut werd Cohlin Bechoe op de rechtervleugel de diepte in gestuurd, zijn voorzet kwam bij Joost van Eck terecht die de bal op de lat kopte. Ook de uitvallen van FC Lisse bleven echter gevaarlijk. Steven Stoop voorkwam een achterstand door een hard schot vanaf een meter of twintig uit de kruising te tikken.

De Barendrecht-mannen van Erwin van der Woerdt bleven de aanval zoeken op jacht naar de 1-0. Bijna was het zover, toen Barendrecht in de 65e minuut een vrije trap kreeg op de rand van het strafschopgebied. Joost van Eck krulde de bal over de muur, maar helaas tegen de lat. Het zat de thuisploeg bepaald niet mee. Een kwartier voor tijd was het dan toch nog raak. Gianno Soares werd vlak voor het FC Lisse doel hard in de rug gelopen en de toegekende penalty werd door Dennis Baan feilloos benut (1-0).

Vijf minuten later, in de 80e minuut, was het opnieuw raak. Gianno Soares, de gehele middag al een plaag voor de rechtsachter van FC Lisse, werd opnieuw onderuit gekegeld in het strafschopgebied. Dennis Baan schoot de derde Barendrecht-penalty wederom hard raak en de 2-0 voorsprong stond op het scorebord. De Bongerdploeg gaf deze voorsprong in de laatste minuten niet meer uit handen.

Met 11 punten uit 6 wedstrijden staan de mannen van Erwin van der Woerdt en Marcel Brienen op een keurige derde plaats in de reserve hoofdklasse. Volgende week 2 november gaat Barendrecht 2 op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande 2 om 12.30 uur.