BARENDRECHT VERSLIKT ZICH IN DFS IN KNVB-BEKER

Barendrecht is de nieuwe voetbaljaargang begonnen met een domper. In de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, de laatste kwalificatieronde van het KNVB-bekertoernooi, verslikten de rood/witten zich in DFS. De hoofdklasser uit Opheusden was (na verlenging) met 2-1 te sterk.

Met de nederlaag deed Barendrecht zichzelf wel tekort, want de ploeg van trainer Albert van der Dussen kreeg al in de eerste helft verschillende kansen om de score te openen. Pas vlak na rust zorgde Bas Mourits voor de 1-0 voorsprong voor Barendrecht. De Bongerdbewoners verzuimden om het duel te beslissen, en kregen daarvoor in blessuretijd het deksel op de neus: Noë Bokila zette in de 93e minuut de gelijkmaker op het bord (1-1).

In de noodzakelijke verlenging ging het opnieuw mis voor Barendrecht, toen Alex Scheffer aan het einde van de eerste verlenging de 2-1 scoorde. Ook nadat DFS met tien man kwam te staan (Marc Harlaux ontving zijn tweede gele kaart wegens tijdrekken) kwam de overwinning voor de hoofdklasser niet meer in gevaar. Daardoor ontbreekt Barendrecht voor het eerst sinds 2012 in het hoofdtoernooi van de KNVB-bekertoernooi. Het wedstrijdverslag is hier terug te vinden.