BARENDRECHT VERZUIMT DICHTERBIJ TE KOMEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag verzuimd dichterbij te komen bij degradatieconcurrenten VVSB en FC Lienden. De rood-witten stonden op het eigen sportpark De Bongerd tegen Katwijk vlak voor tijd met 1-0 en leken op weg naar de eerste zege sinds januari. Maar een vrije trap die er via paal en rebound toch in ging, deed de thuisclub de das om. VVSB en Lienden verloren, waardoor de ploeg van trainer Jack van den Berg nog altijd kans heeft op ontsnapping.

Barendrecht tegen Katwijk was zaterdag op de zonovergoten Bongerd een bijzondere botsing. Jack van den Berg, oefenmeester bij Barendrecht, trainde in het begin van dit seizoen nog Katwijk. En Katwijk-middenvelder Joey Jongman schitterde jaren bij de opponent. Jongman zou aankomend seizoen terugkeren op De Bongerd, maar een nieuw bod van Katwijk hield hem toch bij de kampioen van vorig jaar.

Het dit seizoen zo geplaagde Barendrecht begon goed aan het duel. Ook dit keer was de lijst met afwezigen imposant. Gelukkig keerden doelman Nick van de Berg en Max van Dijk terug, anders was er bijna een heel elftal (!) van absenten te maken geweest. De lijst nog een keer dan: naast de langdurig geblesseerden Ramy Salem en Daniel Esajas, de tussentijds vertokken Donny Navajas Sanchez en Anthony Biekman bleven ditmaal Emilio Samsey, Danny Monster, Delano a Cohen, Bas Mourits en Irvingly van Eijma met kwetsuren langs de kant. Ook invaller-doelman Lee Quincy Cheuk a Lam is geblesseerd.

De eerste kansen waren voor Barendrecht waar Rowendley Martijn en Qjell Krolis aan de deur klopten bij de Katwijkse defensie. Aan de overkant waren er mogelijkheden voor Joey Jongman, maar Nick van der Ploeg was paraat.

Even rond het half uur kwam Barendrecht op voorsprong. En hoe. Rowendley Martijn ging er over links vandoor, zette voor en bij de eerste paal tikte Qjell Krolis de bal de fraai in de verste hoek, 1-0. De tweede treffer van de jonge aanvaller voor de rood-witten. In deze fase van de wedstrijd niet eens onverdiend. Omdat Katwijk wel veel aan de bal was maar weinig kansen creëerde was het bij de rust ook 1-0.

Kansen
Ook na de onderbreking bleef Barendrecht op kansen loeren. Zo was er een schot van Akram Salhi dat werd gekraakt. Katwijk had de overhand, maar door sterk verdedigen bleven de rood-witten overeind. Tekenend daarvoor was een geweldige tackle van Jeffrey Aarts op spits Marciano Mengerink die een vrije schietkans had.

De klok tikte intussen verder, Katwijk had de bal en viel aan, Barendrecht moest hopen op een uitval. Zo probeerde Krolis het met een schot van grote afstand, maar dat zeilde over het doel van Mark de Vries.

Jack van den Berg had met Christiaan Dabaghian en Jeroen van der Wal inmiddels twee verse krachten ingebracht die de voorsprong over de streep zouden moeten trekken.

Maar helaas ging het vijf minuten voor tijd toch nog fout. Een gemakkelijk gegeven vrije trap van Joey Jongman ging via Nick van der Ploeg tegen de paal. Invaller Jan Willem Tesselaar was er als de kippen bij om de 1-1 binnen te tikken.

In de open slotfase hadden beide ploegen nog kunnen winnen, maar bij Barendrecht bleef steeds net het laatste tikje uit. Zo bleef het 1-1 waarmee Barendrecht eigenlijk twee dure punten morste in de strijd om lijfsbehoud.

 

Yarick Dorst in duel met Steven Sanchez Angulo
Rowendley Martijn in de eerste helft vooral vanaf links gevaarlijk in de counter
Qjell Krolis scoort na een 28 minuten spelen zijn tweede competitiedoelpunt voor de rood-witten.
Max van Dijk houdt Katwijk topscorer Marciano Mengerink in bedwang.
Qjell Krolis maakte het de Katwijk verdediging met zijn snelheid in de counter lastig.
Akram Salhi zet voor
Jan-Willem Tesselaar (16) tikt de rebound, na een vrije trap van Joey Jongman op de paal, binnen. 1-1.
Invaller Jeroen van der Wal probeert Barendrecht met offensieve acties nog aan een overwinning te helpen.
Ook in de slotfase blijft Barendrecht met Jeffrey Aarts verdedigend de baas in de lucht.

Barendrecht-Katwijk 1-1 (1-0)
27. 1-0 Krolis, 84. 1-1 Tesselaar.
Scheidsrechter De Brito Roque.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Van Deelen, Aarts, Van Dijk, Oulad-Ali; Almeida, Dorst, Khaldi (77. Van der Wal); Martijn (74. Dabaghian), Krolis (88. Bakour) en Salhi.
Opstelling Katwijk: De Vries; Sinteur, Van Dam, Van der Meer (71. Van Noord), Van Weerdenburg; Jongman, Susan, Sanchez Angulo; Van den Ban, Mengerink en Mamedov (65. Tesselaar).

Laatste
Barendrecht blijft laatste in de Tweede Divisie met 19 punten uit 30 wedstrijd. Met nog vier wedstrijden te gaan staan is het verschil met VVSB en FC Lienden vier punten. Barendrecht moet een van deze onder zich zien te houden om niet rechtstreeks te degraderen.

Jong Sparta
Komende zaterdag is er geen competitie vanwege Koningsdag. Daarna komt op zaterdag 4 mei Jong Sparta naar De Bongerd, aanvang 14.30 uur. Het resterende programma is: 11 mei GVVV (uit), 18 mei Excelsior Maassluis (thuis) en 25 mei Jong Almere (uit).

Samenvatting
De samenvatting en de reacties vindt u hier.