BARENDRECHT VROUWEN VOLGEND SEIZOEN NIET MEER IN EREDIVISIE

Na dit seizoen komt er een eind aan de samenwerking tussen Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht. Sinds drie seizoenen komen de clubs met een gezamenlijk vrouwenteam uit in de Eredivisie Vrouwen, waarin het combinatieteam ook dit jaar actief is. Die ploeg zal na de zomer als vrouwenteam van Excelsior Rotterdam deelnemen aan de eredivisie.

Wisselwerking
“Het gezamenlijke vrouwenteam van BVV Barendrecht en Excelsior was een pilot van drie jaar”, stelt voorzitter Martin Seltenrijch van BVV Barendrecht. “Het heeft ons helaas niet gebracht wat wij ervan hadden verwacht. Zo rekenden wij erop dat de wisselwerking tussen het eerste team van Excelsior Barendrecht en het eerste vrouwenteam van onze club beter uit de verf zou komen. Door afwijkende wedstrijd- en trainingstijden is die verbinding heel lastig gebleken, terwijl de binding met een damesvlaggenschip cruciaal is voor de uitbouw van een meisjes/damesafdeling binnen een amateurclub.”

Deelname aan de Eredivisie Vrouwen krijgt voor Barendrecht volgend seizoen dan ook geen vervolg. “Verder vinden wij de aandacht uit Zeist voor vrouwenvoetbal tegenvallen. Er is een constante onzekerheid vanuit de KNVB, zowel op organisatorisch als financieel gebied. Daar hebben meer clubs last van gehad. Wij voelen ons als Barendrecht bovendien niet helemaal serieus genomen door de KNVB. Wij worden toch te veel gezien als amateurclub die er een beetje bij hangt in die competitie. Dit zijn voor ons allemaal redenen om geen vervolg te willen geven aan deze pilot. Wij gaan ons weer richten op onze eigen damesafdeling”, zegt Seltenrijch.

Kansen
“Drie jaar geleden zijn we gezamenlijk aan deze pilot begonnen”, vertelt Niels Redert, namens Excelsior Rotterdam verantwoordelijk voor het vrouwenteam. “De samenwerking tussen beide clubs verliep ook prima, maar het vliegwieleffect waarop we hadden gehoopt is helaas uitgebleven.” Algemeen directeur Ferry de Haan voegt toe: “We hebben drie jaar prettig met elkaar samengewerkt, maar we respecteren uiteraard het besluit van BVV Barendrecht om na de pilotperiode te stoppen. We hebben in de afgelopen jaren stappen gezet met ons vrouwenteam en als Excelsior zien wij nog steeds kansen. Daarom gaan wij volgend seizoen met het team in de Eredivisie Vrouwen door onder onze eigen naam.”