BARENDRECHT WEER BOVENAAN NA WINST IN OSS

Barendrecht heeft zich goed hersteld van het verlies tegen Gemert. In Oss werd OSS’20
zaterdagavond met 3-0 verslagen. Ook medekoploper Stedoco won, met 3-2 bij streekgenoot Unitas.

Omdat de rood/witten nu net iets betere doelcijfers hebben, staan ze weer bovenaan in de Derde Divisie B. Barendrecht en Stedoco hebben na 28 duels evenveel punten (58) en dat betekent dat we met nog zes wedstrijden te spelen een spannend slot tegemoet gaan.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon in Oss weer een beroep doen op Danny Monster, terug van twee wedstrijden schorsing. Verder voerde hij drie wijzigingen in de opstelling door: Constantijn Schop voor Nadir Jouhri, Niels Vorthoren voor Romano van der Stoep en Olek Mrowicki voor Aness Serghini.

Het eerste gevaar was van Barendrecht: een kopbal van Timo de Graaf werd door de Brabantse keeper over de lat getikt. De thuisploeg kreeg ook kansen, maar Barendrecht-doelman Bradly van der Meer was paraat.

Niels Vorthoren had een mogelijkheid met een hoofd, maar zijn kopbal miste kracht. Brent Vugts had pech toen zijn kopbal de lat raakte. Zo bleef het 0-0. Vlak voor rust had OSS nog twee goede kansen, maar keeper Bradly van der Meer zorgde ervoor dat de mogelijkheden zonder resultaat bleven.

Na de onderbreking was het beste spel voor de bezoekers, die het tempo opvoerden. Een schot van Tim Eekman stuitte op de keeper. Een voorzet van Olek Mrowicki was net te scherp voor zowel Robbert Olijfveld en Brent Vugts.

Na een uur was het wel raak. Niels Vorthoren, die voor rust een kopkans had gemist, knikte nu via de paal binnen, 0-1. Barendrecht denderde direct door, want even later maakte Vugts er op aangeven van invaller Serghini 0-2 van.

Lang duurde de invalbeurt van de vooraf al niet fitte Serghini niet, hij moest zich snel laten vervangen door Tren Drexhage. Er volgden nog drie wissels: Romano van der Stoep, Jay Brand en Luc Dielhof voor Vugts, Schop en Vorthoren.

Het slotakkoord was aan Joey Jongman die de 0-3 binnen schoot. Een pikante treffer, want daarmee wipte Barendrecht over Stedoco heen en is weer koploper.

Danny Monster weer terug na twee wedstrijden schorsing.
Olek Mrowicki vangt een lastige bal op met de borst.
Taner Bayram in duel op het middenveld.
Brent Vugts kopt met een gerichte kopbal op de lat.
Constantijn Schop speelt tegenstander door de benen.
De thuisploeg kreeg ook kansen, maar Bradly van der Meer was paraat.
Niels Vorthoren (6) kopt de bal via de paal binnen, 0-1.
De inleidende actie van Aness Serghini bij de 0-2 van Brent Vugts.
Timo de Graaf grijpt geconcentreerd op de bal in.
Invaller Tren Drexhage ging weer met volle inzet de strijd aan.
Met een droge knal schiet Joey Jongman Barendrecht naar een 0-3 overwinning.

OSS’20 – Barendrecht 0-3 (0-0)
61. 0-1 Vorthoren, 68. 0-2 Vugts, 89. 0-3 Jongman.
Scheidsrechter Smit, gele kaart: Van Tiem (Oss), Olijfveld (Barendrecht).
Opstelling OSS’20: Froeling, Marsman, Van Tiem, Verkuijlen (70. Van Ballegooijen), Ebbers, Van de Vorst, Gatsjatrian (84. Lommerse), Oztoprak (70. Sow), Van Dolleweerd, Clein, Leenders (60. Haouat).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer, Eekman, De Graaf, Monster, Schop (81. Brand); Vorthoren (78. Van der Stoep), Jongman, Bayram; Mrowicki (63. Serghini / 78. Drexhage), Olijfveld en Vugts (81. Dielhof).

Bovenaan
Barendrecht en Stedoco wonnen allebei en blijven dan ook samen bovenaan. Beide clubs
hebben 58 punten uit 28 wedstrijden. Er lijkt een gaatje geslagen met achtervolgers TEC en Blauw Geel, al hebben die nog duels tegoed. Barendrecht heeft nog zes wedstrijden te gaan.

Baronie
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. Dan is hekkensluiter Baronie uit Breda
op bezoek. De aftrap op De Bongerd is dan 14.30 uur.

Restant
Hoe ziet het restant van het seizoen er na Baronie uit? Barendrecht heeft dan nog twee duels thuis en drie uit: thuis tegen Groene Ster en TOGB en uit naar Unitas, TEC en Kloetinge.