BARENDRECHT WEET WEER WAT WINNEN IS (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft de eerste winst te pakken in de oefenperiode voor het nieuwe seizoen. De rood-witten wonnen in de ‘dorpsderby’ met buurman Smitshoek op de eigen De Bongerd met 2-1. Het was pas de tweede zege dit kalenderjaar. De vorige overwinning was van 12 januari toen Jong Almere City met 1-0 werd geklopt.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg heeft inmiddels een formatie in elkaar getimmerd, waarin heel wat meer voetbal zit dan vorig seizoen. Achterin vormen Stanley Husen en Max van Dijk het centrale duo, met op de vleugels Tim Eekman en Luivenno Statia. Een linie verder onderscheiden Niels Vorthoren en Bram de Bruin zich.

Barendrecht mist twee weken voor het bekerduel met Wittenhorst nog enkele spelers. Zo werkten tijdens de warming up van Barendrecht-Smitshoek doelman Nick van der Ploeg en de aanvallers Ramy Salem en Daniel Esajas op het veld aan hun herstel. Verder ontbreken nog Emilio Samsey, Danny Monster en Delano a Cohen. Onder de lat stond opnieuw Steven Lugtmeijer.

Met centraal voorin weer Peter de Lange begon Barendrecht aan de derby met Smitshoek. De eerste kans was voor Yarick Dorst, zijn inzet ging naast.
Op maat Na een klein half uur stuurde Bram de Bruin de snelle Marouane Bakour weg. De linkerspits stiftte de precies op maat gegeven bal fraai over Smitshoek-doelman John Roos tegen de touwen, 1-0.

In de fase daarna verzuimde de thuisclub afstand te nemen. Er waren kansen voor Niels Vorthoren, Peter de Lange en Bakour, maar de bal ging er niet in. Het bleef 1-0. Na de onderbreking werd het plotseling 1-1. Invaller Bart Deprez passeerde van dichtbij Barendrecht-keeper Donovan Levestone, die in de rust Lugtmeijer had vervangen.

Maar al weer snel kwam Barendrecht opnieuw op voorsprong. Stanley Husen kopte via de grond raak. Stef Doedee, ook een invaller-keeper, leek hierbij niet helemaal vrijuit te gaan.

Er werd daarna vrolijk doorgewisseld. Bij Barendrecht kwamen de jonkies Nassim Amaarouk, Jeroen van der Wal, Anass Masrhalmi en Robin Driesse nog in het veld. Er waren kansen op meer – Tim Eekman schoot een vrije trap over – het was en bleef 2-1.

Barendrecht-Smitshoek 2-1 (1-0)
25. 1-0 Bakour, 50. 1-1 Deprez, 53. 2-1 Husen, scheidsrechter Kraak.
Opstelling Barendrecht: Lugtmeijer (46. Levestone); Eekman, Husen (64. Van der Wal), Van Dijk (46. Amaarouk), Statia; Vorthoren, Dorst, De Bruin; Krolis, De Lange (64. Driesse) en Bakour (64. Masrhalmi).

Vlissingen
Barendrecht oefent komende dinsdag tegen Vlissingen, dat gebeurt bij Bruse Boys, aanvang 20.00 uur. Volgende week dinsdag komt Dongen naar De Bongerd, aftrap 19.30 uur.

Beker
Dan begint het op zaterdag 17 augustus om het echie te gaan. Barendrecht ontvangt voor de grote KNVB-beker het Limburgse Wittenhorst, dit duel begint om 14.30 uur. Een week later is de competitiestart in de Derde Divisie, uit bij Sparta Nijkerk, aanvang 15.00 uur.