BARENDRECHT WINT DERBY IN BERKEL NA BLOEDSTOLLEND SLOT

Barendrecht won zaterdag opnieuw, bij regiogenoot TOGB in Berkel en Rodenrijs werd het 1-2 door een doelpunt van Brent Vugts in de extra tijd. Het was het slotstuk van een bizarre eindfase waarin werkelijk van alles gebeurde.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kon zaterdag niet beschikken over Joey Jongman en Brent Vugts, die allebei niet fit waren en op de bank begonnen. Daar zat ook Robbert Olijfveld, die eveneens nog zou invallen en een belangrijke bijdrage zou leveren aan het late succes van de bezoekers. Timo de Graaf, Taner Bayram en Aness Serghini keerden terug in de basis.

Bijna tachtig minuten lang was er eigenlijk weinig te beleven op sportpark het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Wind en regen gierden over het open kunstveld te midden van vinex-woningen, bezoekers zochten een onderkomen op de mini-tribune of onder de overkapping bij de kantine.

Nooit eerder hadden TOGB – een zondagclub – en Barendrecht tegenover elkaar gestaan. De Rijnmond-derby is dit seizoen een van de weinige streekontmoetingen in een vooral Brabants en Limburgs getinte afdeling.

Er waren zaterdag in Berkel wat kansen geweest over en weer, maar pas in het allerlaatste kwartier ging het helemaal los. Het begon met een makkelijk gegeven strafschop die Barendrecht kreeg nadat invaller Brent Vugts in de rug was gelopen. Joey Jongman – ook ingevallen – schoot echter zo slap in dat doelman Moreno Zwarteveld de inzet makkelijk kon stoppen.

Het doelpunt viel aan de overkant. Uit een hoekschop kopte Wouter Vermeer raak, 1-0. Het was de wedstrijd op zijn kop, want het was toch vooral Barendrecht dat na de rust had aangedrongen.

Maar snel deden de bezoekers wat terug. Aness Serghini soleerde knap door de TOGB-defensie, zette voor en Robbert Olijfveld – ook al ingevallen – tikte op de doellijn de 1-1 binnen. Zou Barendrecht dan toch met de schrik vrij komen?

Vugts
Maar het was nog niet gedaan. TOGB kreeg twee enorme kansen, maar Sitor Sla en Anthony Slierendrecht schoten vrij voor het doel naast. De ploeg van Van Steensel ontsnapte, maar rechtte de rug en zette nog een keer aan.

De bal kwam aan de rechterkant bij Brent Vugts die alleen voor de keeper kwam, een fraaie beweging maakte en de bal met links tegen touwen schoot, 1-2. Dolle vreugde bij Barendrecht dat zo een bewogen middag toch met een zege ging afronden.

Veel meer extra tijd kwam er niet meer bij, Barendrecht won de ‘vinex-derby’ met 2-1 en klimt naar de tweede plaats in de Derde Divisie B.

Olek Mrowicki op snelheid langs Jordan Weegman.
Romano van der Stoep zoekt aanspeelmogelijkheid.
Danny Monster soleert langs Youri de Winter.
Timo de Graaf kop bal over het doel na vrije trap van Tim Eekman.
Nadir Jouhri gaat aanleggen voor een voorzet vanaf links.
Tren Drexhage komt net iets te kort voor een scoringskans.
Aness Serghini in de zestien in duel met Finn Ameling.
Timo de Graaf en Tren Drexhage verdedigen bij een hoekschop van TOGB.
Bradly van der Meer ziet een enorme scoringskans van Anthony Slierendrecht naast gaan in blessuretijd.

TOGB-Barendrecht 1-2 (0-0)
85. 1-0 Vermeer, 87. 1-1 Olijfveld, 90+2. 1-2 Vugts.
Scheidsrechter Bronsvoort, gele kaarten: Eekman (Barendrecht) en L. Zwarteveld (TOGB).
Opstelling TOGB: M. Zwarteveld; Ameling, G. Zandbergen, J. Zandbergen, Le Fevre, L. Zwarteveld, Slierendrecht, De Winter (77. Sla), Vermeer, Weegman en Heintjes.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster; Bayram, Vorthoren (67. Jongman), Van der Stoep (67. Dielhof); Mrowicki (76. Vugts) Drexhage (67. Olijfveld) en Serghini.

Tweede
Barendrecht stijgt naar de tweede plaats in de Derde Divisie B met nu 32 punten uit 16 wedstrijden. Koploper Stedoco kwam niet in actie en blijft staan op 38 punten, met een duel minder gespeeld.

Kloetinge
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, op De Bongerd is het Zeeuwse Kloetinge de opponent. Het is het laatste duel van het kalenderjaar 2023, de aftrap is om 14.30 uur.