VROUWEN 1 KOMT NET TE KORT TEGEN JODAN BOYS

Vrouwen 1 leed afgelopen zaterdag wederom een nederlaag, nu in de uitwedstrijd tegen De Jodan Boys VR1. In een tumultueuze slotfase hadden onze Vrouwen zeker een gelijkspel verdient, maar de warrige leidsman bepaalde anders.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd en de eerste grote kans was er al binnen twee minuten. Een goede actie en voorzet van Mischa Lima bereikte Rachelle Ardon, maar haar kopbal was een gemakkelijke prooi voor de keepster.

Na wat kansen over en weer was het uiteindelijk Diede van der Knaap die de score opende. Haar kopbal, vanuit een hoekschop, werd achter de doellijn weggewerkt. Dit werd waargenomen door de scheidsrechter die op de achterlijn stond opgesteld 0-1.

Barendrecht leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar een overtreding binnen het zestienmetergebied en een rake strafschop die daarop volgde deed de wedstrijd kantelen. Ondanks twee goede kansen voor onze dames – een voorzet van Mischa Lima viel bijna binnen en een schot van Rebekka van Esch – was het toch de thuisploeg die vlak voor rust toesloeg, zo ging Barendrecht met een 2-1 achterstand de rust in.

In het begin van de tweede helft kreeg de thuisploeg direct twee grote mogelijkheden, waar de eerste doelpoging nog werd voorkomen, ging de tweede uit een identieke aanval er wel in. Barendrecht keek dus al snel tegen een 3-1 achterstand aan.

Waar even later Athina van Bolhuis de buitenkant van de paal raakte, daar vloog de volgende aanval van de Jodan Boys er wel weer in. Zo stonden onze dames al vrij snel op een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand van 4-1.

Door achterin één op één en voorin met vier aanvallers te spelen werd er in het laatste kwartier toch nog getracht om een beter resultaat te halen. Een voorzet van Mischa Lima werd nog over gekopt door Rachelle Ardon. Maar een paar minuten later was het toch raak. Een voorzet van wederom Mischa Lima werd door Athina van Bolhuis tegen de keepster aan gekopt en uit de rebound was het Rachelle Ardon die raak schoot 4-2.

Er kroop weer overtuiging in de ploeg dat er toch nog iets te halen viel. Helemaal toen Rachelle Ardon in de 87e minuut een grote fout in de verdediging van De Jodan Boys afstrafte en zo de 4-3 kon maken.

Met nog een paar minuten te spelen werd het alles of niets voor onze dames. Het leek alles te worden, want een verdedigster van de thuisploeg kreeg de bal tegen de arm in het eigen zestienmetergebied en de scheidsrechter floot voor een strafschop. Terwijl de bal al op de stip lag en Diede van der Knaap klaar stond om de strafschop te nemen, werd de beslissing, na een gesprek met de grensrechter van de thuisploeg, om onduidelijke reden teruggedraaid. Hierna gaf de leidsman een scheidsrechtersbal op de rand van het zestienmetergebied, op een plek waar de bal niet geweest was. In het tumult wat toen ontstond kreeg Diede van der Knaap een rode kaart. Met tien speelsters werd er nog getracht om de gelijkmaker te maken, maar dit was helaas tevergeefs. Waar onze dames eigenlijk met een zwaar bevochten 4-4 gelijkspel van het veld hadden moeten stappen, bleef het uiteindelijk toch bij een 4-3 nederlaag.

De Jodan Boys VR1 – BVV Barendrecht VR1 4-3 (2-1)
Doelpunten: 23’ 0-1 Diede van der Knaap; 84’ 4-2 Rachelle Ardon; 87’ 4-3 Rachelle Ardon.
Rood: 89’ Diede van der Knaap.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Eva van der Toorn (74’ Michelle Stubbs), Sasha Leemans, Merel Huizer, Elaine Fertoute (74’ Simone Hofer); Diede van der Knaap, Sienna Shew-Atjon (46’ Emma Kocabas), Rebekka van Esch; Athina van Bolhuis, Rachelle Ardon, Mischa Lima.

Zevende
Door deze nederlaag zijn onze vrouwen één plek gezakt en staan nu zevende in de Hoofdklasse-A met 11 punten uit 8 wedstrijden.

Ter Leede VR2
Zaterdag 7 december staat alweer de laatste (thuis)wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. De nummer 10 van de competitie Ter Leede VR2 komt dan op bezoek. Op Sportpark De Bongerd wordt er om 12:15u afgetrapt.