BARENDRECHT WINT OOK IN HOEK

Barendrecht heeft zaterdag opnieuw een knappe zege geboekt in de Derde Divisie. De ploeg in vorm klopte in Zeeuws-Vlaanderen Hoek dik verdiend met 2-1. De rood-witten namen daarmee revanche voor de kansloze nederlaag eerder dit seizoen op De Bongerd.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg stuurde zaterdag in Zeeland elf vertrouwde namen het veld in, met Emilio Samseij als linksachter. Yarick Dorst en Bas Mourits begonnen als bankzitter. Ook verdediger Luivienno Statia zat daar weer na lang blessureleed.

Het begin was goed voor de bezoekers, want al na zes minuten was het raak. Een hoekschop van Danny Monster kwam bij Stanley Husen die vrij kon inkoppen, 0-1. Een heerlijke start voor de rood-witten.

Hoek probeerde wat terug te doen, maar Alexander Embrechts miste. Ook Reguillo Vandepitte had geen succes. Een vrije trap van Tim Eekman zeilde over het Zeeuwse doel, Bram de Bruin probeerde het, maar zonder resultaat.

Tien minuten voor rust werd het 1-1, ook uit een hoekschop. Nu was het wel in de roos voor Vandepitte, uit de rebound. Barendrecht zette direct weer aan en kreeg een kans, maar Peter de Lange stuitte op keeper De Jonghe. Ook Niels Vorthoren bestookte het Hoek-doel, maar kreeg de bal er niet in.

Barendrecht kreeg toch loon naar werken. Ramy Salem werd in het strafschopgebied neergehaald en verdiende daarmee een strafschop. Wie anders dan Tim Eekman benutte het buitenkansje onberispelijk, 1-2. Daarmee gingen de rood-witten toch met een voorsprong de kleedkamer in.

Hoek kreeg snel na rust een grote kans, maar Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg redde fraai op een inzet van Rik Impens. Ook andere pogingen gingen naast. Danny Monster probeerde het met een vrije trap, maar de bal ging net over. Even later stuitte Marouane Bakour na een knappe actie op de Zeeuwse keeper. Stanley Husen kreeg een kwartier voor tijd weer een goede kopkans, maar knikte naast. Ook Bakour en Mourits hadden nog kunnen scoren, maar het bleef bij 1-2. Daarmee bleef Barendrecht opnieuw ongeslagen in het nieuwe jaar. Het laatste verlies dateert eind november bij ONS Sneek.

De geheel vrijstaande Stanley Husen mikt de bal gericht in de linkerbenedenhoek, 0-1
Met tevredenheid kijkt Stanley de bal na en viert vervolgens zijn tweede competitiedoelpunt.
Marouane Bakour is zijn tegenstanders de baas.
Ramy Salem is onderuit gehaald. Tim Eekman claimt terecht een strafschop, die wordt toegekend.
Strafschopspecialist Tim Eekman zet vanaf de stip de rood-witten op voorsprong, 1-2
Nick van der Ploeg pareert met een reflex een inzet van Hoek topscorer Rik Impens.
De strijdbare Emilio Samseij haalt hard uit maar treft geen doel.
Weer zet Karim Bannani Ramy Salem onreglementair de voet dwars. Scheidsrechter Jobse is mild en geeft Bannani geen tweede gele kaart.
Niels Vorthoren sterk in een duel met Fabian Wilson.
Topscorer Peter de Lange moest vaak de strijd aangaan met het fysiek sterke Hoek-centrum.
Invaller Bas Mourits in duel met Roycel James. Scheidsrechter Jobse kijkt toe.

Hoek – Barendrecht 1-2 (1-2)
6. 0-1 Husen, 35. 1-1 Vandepitte, 45. 1-2 Eekman (strafschop).
Scheidsrechter Jobse, gele kaarten: Bakour en Vorthoren (Barendrecht) Vereecke en Bannani (Hoek).
Opstelling Hoek: De Jonghe; Vereecke, Embrechts, James, Bannani, Vandepitte, Verwilligen (67. Manengela), Smulder, Abdenbi (56. Constansia), Impens en De Jager (61. Nelis).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Samseij; Vorthoren, Monster, De Bruin; Salem (73. Mourits), De Lange en Bakour (85. Statia).

Zesde
Barendrecht blijft op de zesde plaats in de Derde Divisie met 33 punten uit 20 wedstrijden. Koploper Sparta Nijkerk verloor weer en blijft op 46 punten staan, ODIN’59 is tweede met 41, DVS’33 heeft 39 punten. Veel belangrijker, in de strijd om de tweede periode is Barendrecht nu samen met ODIN’59 de koploper met 10 punten uit 4 duels. De tweede periode gaat over 16 wedstrijden. De eerste periodetitel was voor Sparta Nijkerk.

Ajax
Barendrecht speelt komende zaterdag weer thuis, dan komt Ajax naar De Bongerd. De ploeg uit Amsterdam is tiende met 27 uit 19, zaterdag werd het op De Toekomst 1-1 tegen Goes. De aftrap in Barendrecht is zaterdag om 14.30 uur. De week daarna is er geen competitievoetbal.