BARENDRECHT WINT TRAGE DORPSDERBY IN ‘TROPISCH’ SMITSHOEK

Barendrecht heeft zaterdag de tweede zege geboekt in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie. De rood/witten wonnen in een snikheet Smitshoek met 1-0 van de buren. Vorige week dinsdag was op De Bongerd Brielle met 2-1 verslagen. In beide duels was Ramy Salem de matchwinner.

De jaarlijkse dorpsderby Smitshoek – Barendrecht was ditmaal aan de Smitshoekse kant van de gemeente Barendrecht. Het duel was vanwege de voorspelde ‘tropische’ hitte vervroegd van 14.30 uur naar 11.00 uur. Ook waren er in het kader van de corona-maatregelen maar 250 bezoekers welkom. Dat aantal werd zaterdagmorgen niet gehaald. De meeste kijkers verschansten zich langs de lijn in de schaduw.

In een duel dat zeer langzaam op gang kwam, was het eerste gevaar van Barendrecht. Middenvelder Ugur Altintas, afkomstig van BVCB, schoot op doel, maar kon doelman Stef Doedee niet bedreigen.

Barendrecht was begonnen met Jeffrey Verkerk onder de lat en Stanley Husen weer achterin, naast Max van Dijk. Bart Deprez stond in de spits, de aanvaller die Smitshoek heeft ingeruild voor De Bongerd. Na de drinkpauze kwam Peter de Lange voor hem in de plaats.

Salem
Vlak voor rust kwamen de rood/witten op voorsprong. Een vlotte aanval over rechts kwam via Tim Eekman, Peter de Lange en weer Eekman uit bij Ramy Salem die via de binnenkant van de paal raak schoot, 0-1. Dinsdag had Salem tegen Brielle voor de beslissende 2-1 gezorgd. Niels Vorthoren was de maker van de 1-1. De vaardige Altintas probeerde het na de treffer nog eens met een poeier, maar deze zeilde over het Smitshoek-doel.

Na de onderbreking bleef het tempo laag en waren er aan beide kanten veel wissels. Anass Masrhalmi maakte zijn eerste speelminuten. Ook Jeroen van der Wal, Daniël Esajas en Wouter Rieken kwamen tijdens de tweede helft het veld in. Peter de Lange was twee keer dicht bij succes, maar mikte naast en over. In de slotfase kwam Daniël Esajas met zijn hoofd net tekort na een strakke voorzet van Luivenno Statia van links. Een hoekschop vanaf rechts werd door Joost Mangert vrij voor het doel over geknald. Zo bleef het na 90 minuten en twee drinkpauzes 0-1.

Smitshoek-Barendrecht 0-1 (0-1)
38. 0-1 Salem.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman (Samsey), Husen (Mangert), Van Dijk (Masrhalmi), Statia; Vorthoren (Esajas), Altintas (Van der Wal/Rieken), Monster; Salem (Dorst), Deprez (De Lange) en Bakour (Rosina).

Maassluis
Komende dinsdag oefent Barendrecht thuis tegen Excelsior Maassluis, aanvang 20.00 uur. En zaterdag spelen de rood-witten uit bij Spijkenisse, atrap is dan 14.30 uur.

De competitie begint voor Barendrecht op zaterdag 5 september uit bij DOVO in Veenendaal. Een week eerder is het eerste officiële duel van het seizoen, voor de ‘grote’ KNVB-beker. Op zaterdag 29 augustus komt het Brabantse Erp naar De Bongerd, de aanvang is dan 17.00 uur. Bij winst volgt in de volgende ronde een uitduel bij De Treffers in Groesbeek.

Foto: John van Neuren (VV Smitshoek)