EERSTE OEFENZEGE VOOR BARENDRECHT 1

Het eerste elftal van BVV Barendrecht heeft de eerste oefenzege van de voorbereiding op zak. Dinsdagavond werd VV Brielle op sportpark De Bongerd met 2-1 verslagen.

Nadat Qrushinco Rosina en Marouane Bakour in de eerste twintig minuten twee goede kansen op de openingstreffer hadden gemist, liep Barendrecht halverwe de eerste helft tegen een achterstand aan tegen Brielle. De bal ging na een overtreding op de stip en voormalig BVV-middenvelder Alex van Dommelen schoot de eersteklasser vanaf elf meter op voorsprong. Even later moest Tim Eekman geblesseerd het veld verlaten.

Pas in de tweede helft kon Barendrecht terugslaan. Middenvelder Niels Vorthoren was halverwege de tweede helft trefzeker en zette de gelijkmaker op het scorebord (1-1). Na het doelpunt drukte Barendrecht door en kregen de rood/witten kansen via Bart Deprez en Luivienno Statia. Het duurde tot vlak voor tijd eer Barendrecht alsnog de winst pakte; Ramy Salem was zeven minuten voor tijd trefzeker en zette Barendrecht op 2-1. Nadat een poging van Ugur Altintas een minuut voor tijd net naast ging, werd er afgefloten.

Zaterdag komt Barendrecht weer in actie: dan gaan de rood/witten op bezoek bij Smitshoek voor de jaarlijkse dorpsderby. Dat duel staat om 11.00 uur geprogrammeerd.