BARENDRECHT ZET KROON OP HET WERK EN IS TERUG IN TWEEDE DIVISIE

Barendrecht keert terug op het hoogste niveau van het amateurvoetbal: de Tweede Divisie. De rood/witten kroonden zich zaterdagavond tot kampioen van de Derde Divisie B. Dat gebeurde na een 2-0 zege in en tegen Kloetinge. Het was de afsluiting van een even bizar als spannend seizoen.

Barendrecht kende in Zeeland maar een opdracht: winnen. De ploeg van trainer Leen van Steensel begon met twee punten voorsprong aan de laatste competitiewedstrijd. Een zege op Kloetinge, thuis lastig te bespelen, zou volstaan voor de titel, de eerste sinds 2010.

Van Steensel stuurde dezelfde elf het kunstgrasveld op. Dus zat Romano van der Stoep weer op de bank en trad Barendrecht aan met vier aanvallers.

De koploper kende een droomstart in Kloetinge, waar enkele honderden Barendrecht-aanhangers in de zon langs de kant stonden. Al na drie minuten kopte Robbert Olijfveld raak na een voorzet van Aness Serghini, 0-1. Eindelijk eens een snelle voorsprong voor de bezoekers die in het blauw gestoken waren.

Was het de spanning in de benen, want het was Kloetinge dat na de 0-1 het heft in handen nam. Tot grote kansen leidde het niet, maar de thuisploeg maakte het Barendrecht lastig. Pas voor rust kwamen de gasten weer voor het Zeeuwse doel. Joey Jongman kon net Serghini niet bereiken. Ook andere pogingen van Tim Eekman en Brent Vugts hadden geen succes. Met 0-1 brak ook de rust aan, op de andere velden was het nog 0-0, dus Barendrecht lag op titelkoers.

Weer Olijfveld
Na de rust kwam Niels Vorthoren in het veld voor Brent Vugts. Weer kende Barendrecht een sterke beginfase. Tim Eekman bediende Robbert Olijfveld die de 0-2 binnen schoot. Doelpunt nummer 20 voor de topscorer die Barendrecht gaat verlaten voor Sportlust’46.

Met nog minder dan een half uur te gaan werd voor het eerst voorzichtig ‘we worden kampioen’ aangeven, maar de vaste volgers van de Derde Divisie B wisten dat er dit seizoen nooit te vroeg kan worden gejuicht.

Romano van der Stoep en Sam van de Kreeke kwamen nog in het veld voor Jongman en Serghini. Van de Kreeke en Bayram kregen kansen, maar de definitieve 0-3 bleef uit. Na het eindsignaal dolle vreugde bij alles wat Barendrecht was: de club was terug waar het zo graag wil zijn: de Tweede Divisie.

Schaal
Aanvoerder Danny Monster kreeg de schaal uitgereikt en de champagne vloeide rijkelijk. Het was het begin van een groot feest dat vanuit Kloetinge werd verplaatst naar Barendrecht, waar de titel in de kantine op sportpark De Bongerd nog tot in de late uren werd gevierd.

Supporters met veel vertrouwen voor de wedstrijd naar het kampioenschap
Complimenten voor Kloetinge voor de geweldige organisatie en sfeer rond de wedstrijd.
De opkomst met mascotte.
Na drie minuten de afgemeten voorzet van Aness Serghini op Robbert Olijfveld.
Robbert Olijfveld kopt de voorzet beheerst binnen en viert zijn doelpunt.
Onder de trouwe BVV-supporters ook oud BVV trainer Adrie Poldervaart.
Brent Vugts wordt op de rand van de zestien getackeld.
De onvermoeibare Tren Drexhage weer een grote lastpost voor de Kloetinge verdediging.
De niet geheel fitte Joey Jongman hield het 73e min. vol.
Tim Eekman bedient Robbert Olijfveld, die de bal glijdend voor zijn tegenstander in het doel werkt, 0-2.
De bevrijdende treffer wordt uitbundig gevierd.
Taner Bayram in duel met Kyle Doesburg.
De eindelijk blessure vrije Sam van de Kreeke toonde als invaller zijn kwaliteiten.

Kloetinge – Barendrecht 0-2 (0-1)
3. 0-1 Olijfveld, 51. 0-2 Olijfveld
Scheidsrechter De Vries. Gele kaart: Doesburg (Kloetinge).
Opstelling Kloetinge: Braafhart; Plank, De Jonge, Keulen, Dijkstra, Van den Berg, Van Herwijnen, Bliek, Zerbib, Doesburg en Theunisse.
Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster, Schop; Bayram, Jongman (73. Van de Kreeke); Vugts (46. Vorthoren), Olijfveld, Drexhage en Serghini (73. Van der Stoep).

Eindstand
Barendrecht is kampioen met 71 punten uit 34 wedstrijden, Stedoco volgt met 69 en Blauw Geel met 67 punten. Zij gaan nacompetitie spelen om een plek in de Tweede Divisie, samen met TEC dat de periodetitel van Barendrecht overneemt. Onderin degraderen Baronie en Groene Ster en spelen AWC en Unitas nacompetitie voor behoud.

Tweede Divisie
In het nieuwe seizoen is Barendrecht terug in de Tweede Divisie, waar het in 2019 uit degradeerde. De rood/witten komen daar aloude bekenden tegen zoals kampioen Spakenburg, Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys, GVVV en uit de regio Rotterdam voorlopig alleen nog Jong Sparta. Of Excelsior Maassluis en Kozakken Boys behouden blijven, hangt af van de nacompetitie. FC Lisse is gedegradeerd naar de Derde Divisie.

Selectie
De selectie van Barendrecht zal in het nieuwe seizoen deels een ander gezicht hebben. Robbert Olijfveld gaat naar Sportlust’46, Tim Eekman en Sam van de Kreeke vertrekken naar buurman Smitshoek en Niels Vorthoren stopt. Daartegenover staat de komst van nieuwkomers Bram de Bruin (Rijnsburgse Boys), Kevin Rook (Kozakken Boys), Ricky van Mierlo (Quick), Wouter Vermeer (TOGB), Lorenzo Braaf en Nino Urban (Smitshoek) en Joshua Kassels (Capelle).