BARENDRECHTSE WAARDERINGSSPELD VOOR BVV-VRIJWILLIGER PIETER VAN HENGEL

BVV-vrijwilliger Pieter van Hengel heeft afgelopen zaterdag uit handen van burgemeester Ronald Schneider een gemeentelijke Waarderingsspeld ontvangen. De Waarderingsspeld werd namens de gemeente uitgereikt omdat Pieter zich al decennialang vrijwillig inzet voor de Barendrechtse samenleving, waarbij zijn activiteiten bij BVV Barendrecht een belangrijke rode draad vormen. De uitreiking vond plaats in het Businesshome, voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd van Barendrecht 1 tegen TOGB.

Pieter is al sinds 1965 lid van BVV Barendrecht. In die 58 jaar lidmaatschap heeft hij zich op diverse vlakken voor de voetbalvereniging vrijwillig ingezet. Dat begon eigenlijk al toen hij een jaar of 10 was. Zijn ouders sleepten hem op maandagavond mee naar het huis van Cees van der Velden, waar de weekbrieven werden verzorgd.

Verzorgingsactiviteiten
Vanaf de jaren 90 werden alle verzorgingsactiviteiten van de BVV door Pieter in goede banen geleid. Hij zorgde voor het juiste materiaal, het opleiden en trainen van verzorgers, het regelen van voldoende bezetting en het aantrekken van nieuwe verzorgers. Zo konden alle leden en bezoekers van BVV Barendrecht over goede sportmedische begeleiding en EHBO beschikken. Daarnaast was hij vanaf begin jaren ’90 ook zelf verzorger bij de club voor de (jeugd)spelers van BVV Barendrecht. Op zaterdag deed hij dat ook voor de tegenstanders als dit nodig was. Ook begeleidt Pieter de stagiair(e)s sportmassage van het Albeda-college.

Training en jeugdreizen
Voordat Pieter in de verzorging actief werd, zette hij zich in als keeperstrainer en assistent jeugdtrainer. Ook nam hij deel aan het jeugdbestuur en organiseerde hij veel jeugdreizen naar het buitenland. Zo organiseerde hij bijvoorbeeld voetbalweekenden in de Belgische Ardennen en Kraftsolms. Ruim 10 van deze reizen werden door Pieter vlekkeloos georganiseerd. Het zijn reizen die bij de toenmalige jeugdleden ook nu nog in het geheugen gegrift staan als een van de hoogtepunten van hun BVV-jeugdtijd.

Naast sport heeft Pieter veel andere talenten, zoals fotografie en zingen. Op verschillende momenten heeft hij bij evenementen van de BVV-fotoseries gemaakt. Als zanger is hij ook lang betrokken geweest bij het Rotterdams Jongerenkoor en het christelijke mannenkoor de Verenigde Zangers in Barendrecht.

Voetbalpensioen
Vanwege al deze verdiensten voor de voetbalclub en Barendrechtse samenleving kreeg Pieter van burgemeester Ronald Schneider een waarderingsspeld, een oorkonde en lovende woorden. Ook BVV Barendrecht-voorzitter Frank van Beuningen sprak zijn dank uit aan Pieter voor zijn inzet in de afgelopen decennia. Daar komt na dit seizoen een eind aan, nu Pieter heeft besloten ook van zijn voetbalpensioen te gaan genieten. Dat doet hij na de ceremonie van afgelopen zaterdag in ieder geval met de fraaie en welverdiende Waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht!