BARENDRECHT ZIET VVSB NADEREN NA NIEUWE NEDERLAAG

Barendrecht leek zaterdagmiddag in Rijnsburg lange tijd op weg naar weer eens een zege. De rood/witten stonden met nog 4 officiële minuten op de klok met 2-1 voor. Toch greep Rijnsburgse Boys alsnog de winst door twee late treffers van kwelgeest Carlos Opoku, die Barendrecht ook als speler van HFC wel eens pijn had gedaan. Tot overmaat van ramp won VVSB later op de avond wel en is het gat met de nummer laatst nu nog maar twee punten.

Wedstrijden tussen Rijnsburgse Boys en Barendrecht staan vaak garant voor spektakel en veel doelpunten, uit en thuis. Eerder dit seizoen werd het op De Bongerd 4-5. Nu zat op de Middelmors zaterdag het venijn in de staart.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon weer een beroep doen op Delano a Cohen. Onder de lat opnieuw Lee Quincy Cheuk-a-Lam in plaats van de geblesseerde Nick van der Ploeg. Ook Irvingly van Eijma ontbrak nog, waardoor Bas Mourits in de spits startte. Yarick Dorst begon op de bank.

Barendrecht had in de eerste helft de wind mee, maar moest toch toestaan dat Rijnsburg het meeste balbezit had. De eerste kans was ook voor de Uien, maar Cheuk-a-Lam redde. Na een half was het wel raak. Furghill Zeldenrust prikte de 1-0 binnen. Barendrecht kwam vlak voor rust verrassend terug door een afstandsschot van Akram Salhi, zijn poeier zeilde geholpen door de wind in de kruising achter Richard van Nieuwkoop, 1-1. De allereerste treffer voor Barendrecht van de jonge Rotterdammer.

En na rust zette Barendrecht dat voort. Het kwam zelfs op 1-2 voorsprong toen Bas Mourits een voorzet vanaf links knap afrondde. Rijnsburg verhoogde de druk op het Barendrecht-doel maar de verdediging met Cheuk-a-Lam aan het hoofd stond pal. De keeper redde op inzetten van Zeldenrust, de gevaarlijkste man bij de thuisploeg.

In de slotfase stuurde Rijnsburg Carlos Opoku mee naar voren, de boomlange verdediger die Barendrecht nog wel kent van de wedstrijden tegen de Koninklijke HFC. Vier minuten voor tijd plofte een van richting veranderd schot van Opoku tegen de touwen, 2-2. Hoe zuur ook voor Barendrecht, het was in deze fase van de wedstrijd gelet op het spelbeeld verdiend. Een puntje mee naar huis zou dan wel moeten lukken.

Maar in de extra tijd – scheidsrechter Oosterom telde er maar liefst 6 minuten bij – ging het opnieuw mis. En weer was het die dekselse Opoku die Barendrecht de das om deed. Hij zorgde voor de 3-2 en dompelde de rood-witten dieper het moeras in. De nederlaag werd nog een tikkie eerder toen VVSB, een paar kilometer verderop in Noordwijkerhout en bijna drie uur later, met 3-2 had gewonnen van HFC.

Rowendley Martijn in de beginfase in duel met Carlos Opoku
Jeroen Meefout in botsing met Lee Quincy Cheuk-A-Lam. Even werd er gevreesd dat de keeper geblesseerd uit zou vallen.

Akram Salhi speelt Carlos Opoku uit en schiet na de passeeractie schitterend 1-1 binnen.
Ingetogen viert Akram Salhi zijn treffer, slordig balverlies van hem was de inleiding van de 1-0 voor Rijnsburg.
Yorik van Deelen geeft na een prima loopactie de bal afgemeten voor, waarna Bas Mourits 2-1 scoort.
Bas Mourits viert zijn vierde competitietreffer na een aantal wedstrijden droog te hebben gestaan.
Aanvoerder en sterkhouder Danny Monster is door zijn rug gegaan. Hij moest in de 80 minuut bij een 1-2 stand het veld verlaten.
De voor Danny Monster ingevallen Yarick Dorst ruimt op.
Bas Mourits stelt alles in het werk om bij 2-2 een weg naar het Rijnsburg doel te vinden.

Rijnsburgse Boys – Barendrecht 3-2 (1-1)
31. 1-0 Zeldenrust, 45. 1-1 Salhi, 55. 1-2 Mourits, 86. 2-2 Opoku, 90+5 3-2 Opoku.
Scheidsrechter Oosterom, gele kaarten: Almeida en Mourits (Barendrecht) en Tillema (Rijnsburg).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop; Gielisse, Bakker (76. Knol), Opoku, Strooker, Spruijt (89. Spruijt), Ros, Tillema, Jongeneelen, Meefout (76. Magan) en Zeldenrust.
Opstelling Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Almeida, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Samsey, Monster (80. Dorst), A Cohen; Martijn (87. Bakour), Mourits en Salhi (84. Dabaghian).

Zeventiende
Barendrecht blijft zeventiende en een-na-laatste plaats in de Tweede Divisie met 18 punten uit 25 wedstrijden. VVSB kroop weer dichterbij en heeft nu 16 punten. Boven dit tweetal staat FC Lienden met 20. Het ziet er naar uit dat deze drie – met nog 9 wedstrijden te gaan – zullen uitmaken wie er rechtstreeks degradeert uit de Tweede Divisie.

Jong Vitesse
Komende zaterdag (23 maart) speelt Barendrecht weer thuis. Jong Vitesse komt op De Bongerd op bezoek. De Arnehmmers klopten zaterdag FC Lienden met 4-2. De aftrap is zaterdag om 14.30 uur.