BARENDRECHTS SPORTGALA OP VRIJDAG 9 JUNI

KijkopWelzijn en het Sportcafé Barendrecht organiseren op vrijdag 9 juni weer het Barendrechts Sportgala. Het initiatief keert na enkele jaren afwezigheid vanwege covid weer terug in theater Het Kruispunt. Tijdens het Sportgala is er aandacht voor de meest uiteenlopende, bijzondere sportprestaties die binnen de gemeente Barendrecht hebben plaatsgevonden. In verschillende categorieën worden sporters en hun begeleiders in het zonnetje gezet.

Voordat de sportman, sportvrouw, gehandicapte sporter, sportploeg, sportvrijwilliger, sporttalent en sportcoach van het jaar 2022-2023 gekozen kunnen worden, zijn er natuurlijk eerst genomineerden nodig. Iedereen kan tot 1 juni kandidaten voordragen via https://www.kijkopwelzijn.nl/sportgala. Ter promotie van het Sportgala deden buurtsportcoach Wouter van der Pas en Sportcafé-organisator Leon van der Wilk vorige week BVV Barendrecht aan, dus ook vanuit de BVV kunnen kandidaten genomineerd worden.

De gemeente Barendrecht faciliteert dit mooie initiatief, want een Sportgala hoort bij een gemeente met een rijk verenigingsleven. Wethouder Margo Stolk hoopt op veel aanmeldingen. “Op verschillende niveaus wordt in Barendrecht flink gesport. Sporten is gezond voor jong tot oud, zowel fysiek als mentaal. Tijdens het Sportgala zetten we bijzondere sportprestaties in het zonnetje. Iedereen kan iemand voordragen. Kent u een persoon die dit sportseizoen iets heel moois heeft neergezet? Meld diegene dan aan!”

Een onafhankelijke jury beoordeelt alle genomineerde kandidaten en adviseert het college van burgemeester en wethouders over de winnaars. Die worden vervolgens op vrijdag 9 juni bekendgemaakt tijdens de feestelijke avond in Theater het Kruispunt. De inloop is om 19.30 uur en het evenement start om 20.00 uur. Het Sportgala wordt rond 21.30 uur afgesloten.