BAS HERWEIJER EN RUUD KUIPER BENOEMD TOT LID VAN VERDIENSTE

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van BVV Barendrecht zijn twee leden benoemd tot Lid van Verdienste. Bas Herweijer en Ruud Kuiper kregen deze eervolle vermelding vrijdagavond vanwege hun jarenlange inzet voor de voetbalvereniging.

Bas Herweijer verzorgde diverse administratieve taken voor de club. Zo was hij de afgelopen twee decennia onder meer verantwoordelijk voor de kantine-administratie van de club. Hij diende onder vijf penningmeesters en begon in een ouderwetse Excel-sheet met het bijhouden van de inkomsten en uitgaven van de kantine. “Het was al snel de wens om dat professioneler te gaan doen. We zijn overgestapt op Exact, een echt boekhoudprogramma”, vertelde hij vorig jaar in de presentatiegids van BVV Barendrecht. Dat internetdiensten in die tijd nog maar weinig gebruikt werden, ondervond Bas aan den lijve. “Een nieuwe versie van het boekhoudpakket draaide op een server bij een ouder van een pupillenlid. Dat ging een tijdje goed, totdat er op een gegeven moment niet meer kon worden ingelogd. Toen we eindelijk contact hadden met de eigenaar, bleek dat de server was gecrasht. De laatst gemaakte back-up dateerde van anderhalf jaar geleden… Waren we dus in een klap anderhalf jaar aan administratie kwijt…” Alles werd opnieuw ingevoerd, nu direct in de internetdienst Exact Online, waar BVV Barendrecht nog steeds tot volle tevredenheid gebruik van maakt. Na bijna een kwart eeuw droeg Bas deze zomer de kantine-administratie over aan een opvolger. Wegens zijn verdiensten werd hij vrijdagavond benoemd tot Lid van Verdienste.

Diezelfde eer trof Ruud Kuiper afgelopen vrijdag. Waar voor velen de kennismaking met de lokale voetbalvereniging pas begint op hun vijfde, geldt Ruud als één van de uitzonderingen op de regel. Als kind van twee ‘BVV-ouders’ kwam hij eigenlijk vanaf zijn geboorte al op sportpark De Bongerd. Zelf begon hij als achtjarige met het voetballen in de E-jeugd van Barendrecht. Al op vijftienjarige leeftijd begon hij ook als vrijwilliger. “Toen startte ik als elftalleider van de E5”, vertelde Ruud ooit in de presentatiegids. “Dat is zo bevallen dat ik door de jaren heen altijd wel actief ben geweest in de jeugdafdeling van de BVV.” Ruud was onder meer teamleider, organiseerde toernooien en was actief in de activiteitencommissie. Even was hij wat op de achtergrond, tot de derde generatie Kuiper zich aandiende. Toen zijn zoons Thomas en Tim gingen voetballen, stond Ruud als vanouds met de pionnen langs de zijlijn. Hij was enkele seizoenen coördinator van de Champions League en Bongerdjes en verzorgt momenteel het wedstrijdsecretariaat van de selectieteams van BVV Barendrecht. Ook de voordracht van Ruud tot Lid van Verdienste werd vrijdagavond dan ook met een luid applaus bekrachtigd door de ledenvergadering.