RUIME OVERWINNING VOOR BARENDRECHT 2

Barendrecht 2 is de tweede seizoenshelft begonnen met een ruime overwinning. Op sportpark Houtrust in Den Haag versloeg Barendrecht 2 zaterdag de reserves van Scheveningen (1-5).

Het was opnieuw puzzelen voor trainer Erwin van der Woerdt om de spelers op de juiste plek te zetten. In het doel stond Jip van Wijnen (O19), het centrum bestond uit Ron Botterhuis met Floris de Blok, Dennis Baan verhuisde naar het middelveld en in de voorhoede was er een basisplaats voor Dennis van der Wal. De staf van Barendrecht 2 (inmiddels goed voor meer dan 200 lidmaatschapsjaren) ging er eens goed voor zitten en werd dik beloond met bij vlagen uitstekend voetbal.

Al in de zesde minuut van de wedstrijd kon er gejuicht worden. Floris de Blok bereikte met een lange bal de diepgaande Wouter Rieken die beheerst afrondde (0-1). Twee minuten later was het opnieuw bingo voor de mannen van Erwin van der Woerdt. In de verdediging veroverde Dennis Baan de bal en hij bereikte net achter de Scheveningen-defensie Sjacco Meijer die met een prachtige lob de keeper passeerde (0-2). Een goede start voor de bezoekers.

Scheveningen probeerde zich terug te knokken in de wedstrijd, maar liep zich keer op keer stuk op het sterke middenveld van Barendrecht 2. De bezoekers kregen gedurende de eerste helft nog meerdere mogelijkheden om de score op te voeren, maar misten precisie in de afwerking. Kort voor rust kwam die derde goal er uiteindelijk toch. Joost van Eck kwam op het middenveld in balbezit en stuurde Wouter Rieken op de rechtervleugel de diepte in. Hij gaf een loepzuivere voorzet richting tweede paal, waar Dennis van de Wal de bal in één keer op zijn pantoffel nam en voor 0-3 zorgde. Dat was tevens de ruststand in Scheveningen.

Na rust een ongewijzigd Barendrecht 2, Scheveningen voerde de druk volgens verwachting wat verder op. Het eerste gevaar kwam toch van de bezoekers. Kavi Gayadien, de goed mee opgekomen linksachter, kwam alleen voor de keeper maar hij schoot net voorlangs. Na een kwartier in de tweede helft kwam de thuisploeg terug tot 1-3. Keeper Jip van Wijnen, die een goede wedstrijd keepte, was kansloos op een harde lage schuiver in de hoek.

De Barendrecht-talenten lieten zich niet van de wijs brengen en zochten brutaal de aanval weer op. Uit een voorzet van Joost van Eck kopte Dennis Baan in de 24e minuut net over. Korte tijd later wisselde Erwin van der Woerdt uit voorzorg Joost van Eck voor Gianno Soares. Rond het half uur ging Dennis van der Wal goed door aan de rechterkant en bracht Gianno Soares in stelling, die voor 1-4 zorgde en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Kayo Renwarin, in de slotfase nog in het veld gekomen voor Cohlin Bechoe, bepaalde de eindstand op 1-5.

Wederom een perfecte teamprestatie en een gedeelde tweede plaats op de ranglijst, slechts 2 punten achter koploper FC Lisse 2. Zaterdag a.s. speelt Barendrecht 2 op sportpark De Bongerd tegen Rijnsburgse Boys 2 om 11.30 uur.