BELANGRIJKE ZEGE BARENDRECHT BIJ VVSB

Barendrecht heeft zaterdag een welkome zege geboekt in de Tweede Divisie. Degradatieconcurrent VVSB werd met 3-1 verslagen.

Na een rumoerige week, waarin Barendrecht afscheid nam van trainer Albert van der Dussen, legden de rood/witten een rommelige eerste helft op de mat. Hekkensluiter VVSB kwam na 18 minuten op voorsprong toen Tommy Bekooij een corner in een keer op de slof nam en achter Barendrecht-goalie Nick van der Ploeg schoot (1-0). Aankomend trainer Jack van den Berg, aandachtig toeschouwer in Noordwijkerhout, zag dat de ploeg waar hij vanaf 1 januari terugkeert daar in het eerste bedrijf nauwelijks wat tegenover kon zetten.

Na de thee kwam Barendrecht beter voor de dag. Na zeven minuten zorgde Marouane Bakour zelfs voor de gelijkmaker. Het jeugdtalent dribbelde zijn tegenstander voorbij en schoot de bal hard in het dak van het doel, buiten bereik van VVSB-keeper Ruben Valk (1-1). De gelijkmaker gaf Barendrecht vertrouwen, want vanaf dat moment waren de rood/witten de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd werd de inzet beloond, toen Barendrecht een gemakkelijk gegeven strafschop kreeg. Het zat de geplaagde Bongerdbewoners eens een keer mee en Delano A Cohen benutte de buitenkans en schoot Barendrecht op voorsprong (1-2). Haast direct na de aftrap kon er weer gejuicht worden: invaller Rowendley Martijn was bij zijn eerste balcontact zijn tegenstander te snel af en schoof de 1-3 binnen. Na dat doelpunt kwam de overwinning voor Barendrecht – de eerste sinds 20 oktober jl. – niet meer in gevaar.

Door de zege verschaft Barendrecht zich in het laatste duel voor de winterstop een beetje ademruimte richting de degradatieplaatsen; de voorsprong op eerste achtervolger Scheveningen (dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong Sparta) bedraagt drie punten. Op zaterdag 12 januari hervatten de rood/witten de competitie, als Jong Almere City tijdens de rentree van trainer Jack van den Berg de tegenstander is.

Het wedstrijdverslag vindt u hier.