JACK VAN DEN BERG KEERT TERUG BIJ BARENDRECHT

Jack van den Berg keert met ingang van 1 januari terug als trainer van Barendrecht. De oefenmeester heeft voor anderhalf seizoen getekend op sportpark De Bongerd en staat dus ook volgend jaar als hoofdtrainer op het veld bij de rood/witten.

Als voetballer speelde Jack al zes seizoenen in de hoofdmacht van BVV Barendrecht. Tussen 2006 en 2015 was hij vervolgens negen jaar hoofdtrainer van de Bongerdbewoners. Onder zijn leiding won Barendrecht in 2009 de landelijke amateurbeker. Een jaar later loodste Jack zijn elftal zelfs naar het kampioenschap in de hoofdklasse. In de zomer van 2015 keerde hij terug naar ASWH, de club waar hij eerder sportieve successen mee boekte. Vorig seizoen volgde een onverwachte overgang naar Katwijk, waarmee hij de titel in de Tweede Divisie veroverde. Desondanks vertrok hij in oktober van het lopende seizoen bij de titelhouder, omdat het onvoldoende klikte met de selectie van Katwijk.

Bij zijn vertrek bij Barendrecht in 2015 werd Jack benoemd tot Lid van Verdienste. De in Barendrecht woonachtige oefenmeester bleef nauw betrokken bij de club en was na het afscheid van trainer Albert van der Dussen begin deze week in de media de meest genoemde kandidaat om hem op te volgen. Jack gaat zijn oude club de komende maanden belangeloos helpen om zich te handhaven in de Tweede Divisie, waarna hij na de zomer vanaf de seizoensstart voor de groep staat. Op woensdag 2 januari begint hij aan zijn hernieuwde start bij Barendrecht, als de trainer met de selectie op trainingskamp gaat naar Valencia. Op zaterdag 12 januari volgt zijn eerste officiële krachtmeting, wanneer Jong Almere City de tegenstander van Barendrecht is op sportpark De Bongerd.