BLIKSEMSTART BIJ VVSB BRENGT BARENDRECHT IN SUBTOP DERDE DIVISIE

Barendrecht is bezig aan een sterke serie en opmars in de competitie. De rood-witten wonnen zaterdag in Noordwijkerhout met 1-0 van VVSB. Met de zege sluipt de ploeg van trainer Richard Elzinga de subtop van de derde divisie binnen. Maar het seizoen is nog lang, er zijn eind februari nog 19 wedstrijden te gaan.

Elzinga, die na dit seizoen van De Bongerd vertrekt, begon zaterdag in de Bollenstreek met een andere basis. Kevin Cornet en Ugur Altintas, de week ervoor geblesseerd uitgevallen, begonnen op de bank. Er waren basisplekken voor Anass Masrhalmi en Boban Lazic.

Barendrecht kende een bliksemstart, want al na 3 minuten lag de bal achter VVSB-doelman Ruben Valk. Een voorzet van Marouane Bakour kwam bij Romano van der Stoep die knap raak knikte, 0-1. Een opsteker voor de rechtsbuiten, die met zijn tweede treffer van het seizoen direct scherp was en Barendrecht op voorsprong zette.

De bezoekers controleerden het duel, af en toe werd VVSB gevaarlijk, maar dan toonde Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk zich een betrouwbare sluitpost. Joey Jongman probeerde het met een pegel, hij stuitte op Valk. Vlak voor rust moest Verkerk opnieuw optreden, zo was het bij 0-1.

Jongman bleef het doel van VVSB bestoken, zonder succes. In de loop van de tweede helft kwamen Altintas, Cornet en Peter de Lange alsnog in het veld, voor Lazic, Van der Stoep en Monster.

In een spannende slotfase moest Barendrecht zich nog even schrap zetten bij een VVSB-offensiefje, maar de rood-witte defensie bleef knap overeind en zo was zege drie in een rij binnen.


Romano van der Stoep heeft Barendrecht al na drie minuten op voorsprong gebracht.

Joey Jongman kreeg een aantal kansen van afstand, maar was niet trefzeker.

Boban Lazic had voor het eerst een basisplaats bij Barendrecht.

VVSB dicht bij de gelijkmaker, maar de bal verdwijnt naast het doel.

Anass Masrhalmi startte in Noordwijkerhout als vleugelverdediger.

Met een uiterste poging wordt Romano van der Stoep van de bal gehouden.

Max van Dijk wint het luchtduel van zijn tegenstander.

Ugur Altintas probeert als invaller een tweede treffer voor Barendrecht te maken.

Danny Monster weet de bal tussen twee tegenstanders in in zijn bezit te houden.

Marouane Bakour wordt dwarsgezeten bij een rush langs de zijlijn.

VVSB-Barendrecht 0-1 (0-1)
3. Van der Stoep (0-1).
Scheidsrechter Serik, gele kaart: Dompig (VVSB), ??? (Barendrecht).
Opstelling VVSB: Valk; Onyeike, Rauws, Halman (84. Verver), Heemskerk, Blel, Bakker (64. Van den Assem), Fecunda, Videira (46. Huntink), Dompig en Eekhot.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Vorthoren, Jongman, Monster (72. De Lange); Bakour, Van der Stoep (80. Cornet) en Lazic (60. Altintas).

Zesde
Barendrecht klimt door de zege naar plek zes in de Derde Divisie. De rood-witten hebben nu 23 punten uit 15 wedstrijden. Koploper FC Lisse verloor bij Sparta Nijkerk en zag de oranje-zwart over zich heen wippen. Barendrecht is deze competitie nog niet eens op de helft, het komt dit seizoen nog 19 keer in actie.

ACV
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, ACV uit Assen komt op bezoek. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Barendrecht-ACV een klassieker in het amateurvoetbal. De clubs hebben elkaar lange tijd niet getroffen. ACV verloor zaterdag op eigen veld met 1-0 van ODIN’59. De Drenten staan 14de met 18 punten. Op De Bongerd wordt zaterdag om 14.30 uur aftrapt. En de dinsdag daarop, 8 maart, komt SteDoCo, naar Barendrecht, de aftrap voor dit inhaalduel is 20.00 uur.