OPMARS BARENDRECHT GESTUIT DOOR ACV

De gestage opmars die Barendrecht de afgelopen weken maakte in de Derde Divisie, is voor even gestopt. De rood/witten kwamen zaterdag op eigen veld tegen ACV niet verder dan 1-1. Het was een terechte uitslag in een matige partij. De ploeg van Barendrecht-trainer Richard Elzinga blijft zesde op de ranglijst.

Elzinga kon geen beroep doen op Kevin Cornet en de al langer geblesseerde Bart Deprez. Dus stond Niels Vorthoren weer in de spits en was Boban Lazic bankzitter. De plek van Cornet werd ingevuld door Anass Masrhalmi.

Barendrecht – ACV was in de jaren tachtig van de vorige eeuw een klassieker in het zaterdag-amateurvoetbal. De onderlinge ontmoeting was 44 jaar geleden voor het laatst afgewerkt. Het duurde zaterdag even voordat het duel op een zonnig sportpark De Bongerd ontbrandde. Halverwege de eerste helft bediende Tim Eekman Vorthoren die over kopte. Jim de Leeuw probeerde het voor ACV, maar zocht het doel van Barendrecht ook te hoog.

Rond het half uur ging Romano van der Stoep in het strafschopgebied van de Assenaren over de knie. Strafschop, vond arbiter Tissingh beslist. Tim Eekman ging achter de bal staan en deponeerde de stuiter feilloos in de linker bovenhoek, 1-0. Voor de verdediger pas zijn eerste doelpunt dit seizoen.

Ugur Altintas probeerde het van afstand, maar mikte over het ACV-doel. Van der Stoep moest vlak voor rust geblesseerd naar de kant. De actie bij de strafschop was hem fataal geworden. Boban Lazic was zijn vervanger.

In de extra tijd van de eerste helft volop vuurwerk van de kant van ACV. Eerst kregen de Drenten een strafschop, na een vergelijkbaar geval als bij Barendrecht. De inzet van Freddy Quispel vanaf elf meter werd door Barendrecht-keeper Jeffrey Verkerk fenomenaal gekeerd. Even later raakte ACV de paal en de rebound van dichtbij ging over. Zo haalde Barendrecht opgelucht adem en kon het met 1-0 voor de rust in.

Kans
De eerste kans na de onderbreking was voor Marouane Bakour. Zijn gekraakte schot rolde maar net naast het doel van ACV. Aan de overkant nam de druk van de Drenten op Barendrecht toe. Even voor het uur was het raak. Gijs Jasper zorgde uit een corner voor de 1-1. Op dat moment was dat verdiend.

Barendrecht wisselde. Peter de Lange kwam in het veld voor Altintas. De thuisclub probeerde het wel, maar kon niet echt een vuist maken. De Lange stond bij verschillende acties net over de rand van buitenspel. Joey Jongman probeerde het van afstand, maar tevergeefs. Omdat ACV ook gevaarlijk bleef, was het oppassen voor de rood/witten. Een slotoffensiefje leverde een paar kansen op, maar Peter de Lange vond de Drentse keeper of het laatste tikje na een combinatie bleef net uit. Zo hielden Barendrecht en ACV elkaar op 1-1.


Romano van der Stoep is dichtbij een openingstreffer, maar krijgt de bal niet in het doel.


Joey Jongman passeert zijn tegenstander.


Niels Vorthoren krijgt een kopkans, maar ziet zijn inzet even later gekeerd worden.

Strafschop voor Barendrecht, nadat Romano van der Stoep in de zestien is gevloerd.


Specialist Tim Eekman schiet de strafschop onberispelijk binnen.

Ook aan de andere kant een strafschop voor ACV, maar keeper Jeffrey Verkerk houdt die knap uit zijn doel.


Marouane Bakour probeert na rust de voorsprong uit te breiden.

Danny Monster wordt op de huid gezeten door een tegenstander van ACV.


Ook invaller Peter de Lange slaagde er niet in Barendrecht nog een overwinning te bezorgen.

Barendrecht – ACV 1-1 (1-0)
30. 1-0 Eekman (strafschop), 57. 1-1 Jasper.
Scheidsrechter Tissingh, gele kaarten: Husen en Monster (Barendrecht), Strijker (ACV).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Altintas (67. De Lange), Jongman, Monster; Bakour, Vorthoren en Van der Stoep (39. Lazic).
Opstelling ACV: Wormmeester; Schans, Talens, Prljić, De Leeuw; Strijker, Quispel, Jasper; Faraouni (58. Spijkerman), Husen (84. Westebring) en Mulder.

Zesde
Barendrecht blijft door het gelijkspel zes in de Derde Divisie. De rood-witten hebben 24 punten uit 16 wedstrijden en nog 18 duels te gaan. Koploper Sparta Nijkerk won de topper bij Sportlust’46 en staat halverwege (17 van de 34 ontmoetingen) bovenaan met 36 punten, FC Lisse heeft een punt minder.

Stedoco
Barendrecht komt komende dinsdag al weer in actie. Dan is Stedoco uit Hoornaar, in de Alblasserwaard, de opponent. Stedoco is elfde met 21 punten. De ploeg verloor zaterdag op eigen veld met 3-0 van hekkensluiter Goes. Barendrecht-Stedoco begint dinsdagavond op De Bongerd om 20.00 uur. Komende zaterdag spelen de rood/witten uit bij de amateurs van Ajax. Op de Toekomst wordt om 14.30 uur afgetrapt.