BUSINESSCLUB BVV WINT MINI-TOERNOOI BIJ HEERJANSDAM

Het Businessclub-voetbalteam van BVV Barendrecht heeft vorige week de jaarlijkse ‘burenruzie’ in zijn voordeel beslecht. De rood/witten waren de sterkste in een mini-toernooi waarin de Businessclubs van Smitshoek, Heerjansdam en Rijsoord de andere deelnemers waren.

In de halve finale waren de Barendrechtse ondernemers gekoppeld aan Smitshoek. Barendrecht kwam daarin op voorsprong en gaf de zege ondanks enkele goede kansen voor Smitshoek niet meer weg. Toen vlak voor het eindsignaal de 2-0 viel was het duel gespeeld. In de finale trof Barendrecht gastheer Heerjansdam. Ook nu kwamen de rood/witten snel op voorsprong, maar vlak voor tijd kwamen de Dammers langszij. Strafschoppen moesten de beslissing brengen, waarbij keeper Dick Leenheer de uitblinker werd. Hij stopte de laatste strafschop en schoot vervolgens koel de winnende penalty binnen.

De finale stond onder leiding van prof-scheidsrechter Bas Nijhuis, die op De Molenwei een gemakkelijke wedstrijd kende. Daarna moest hij ten overstaan van bijna 250 bezoekers in de kantine van Heerjansdam wel scherp zijn, tijdens zijn komische en interessante verhaal over zijn rol als scheidsrechter in het internationale topvoetbal. Hij kreeg de lachers op zijn hand met bijzondere anekdotes over zijn belevenissen in binnen- en buitenland.

Het mini-toernooi is onderdeel van een jaarlijkse samenkomst van de Businessclubs van de vier buren. Eén keer per jaar komen de ondernemersclub die verbonden zijn aan de voetbalverenigingen Smitshoek, Rijsoord, Heerjansdam en BVV Barendrecht bij elkaar voor een sportieve en gezellige avond, waarbij ook de onderlinge banden tussen de ondernemers in de regio verder verstevigd kunnen worden. De avond was ditmaal bij Heerjansdam, dat zich een uitstekend gastheer toonde gastheer! Volgend jaar komen de vier Businessclubs weer bij elkaar voor een mini-toernooi en gezellige avond.