ONMACHTIG BARENDRECHT STUIT OP STAPHORST DAT WEL KAN SCOREN

Barendrecht ziet de kansen op promotie naar de Tweede Divisie steeds verder afnemen. De rood/witten waren zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd tegen Staphorst onmachtig en verloren met 2-0. De ploeg van trainer Leen van Steensel haakt bovenin af, omdat het te vaak op de beslissende momenten niet thuis geeft.

Zo gingen de uitwedstrijden bij Sportlust’46 en ACV al verloren, gevolgd door de thuisduels tegen Harkemase Boys en nu Staphorst. Barendrecht kan maar niet doorpakken als het er echt om gaat. Door de negende verliespartij vallen de rood/witten weer uit de top 3 en is een (vervangende) periodetitel weer verder uit zicht geraakt.

Barendrecht begon zaterdag tegen middenmoter Staphorst met Robbert Olijfveld en Aness Serghini op de bank. Er waren basisplaatsen voor Sam van der Kreeke en Romano van der Stoep.

De thuisploeg had voor de rust het beste van het spel, maar verzuimde de vele kansen af te maken. Steeds ging het mis bij het laatste zetje. Zo hielpen Tren Drexhage en Sam van de Kreeke al na een kwartier mogelijkheden om zeep. Niels Vorthoren kreeg twee kopkansen, maar miste. Ook Joey Jongman had een dot van een doelkans, maar stuitte op Staphorst-keeper Jorick Maats. Zo was het bij rust 0-0, waar Barendrecht echt wel een of twee keer had kunnen scoren.

0-1
En toen de thuisploeg het na liet, sloegen de bezoekers wel toe. Even na de rust zeilde een vrije trap van Kjelt Engbers via de paal achter Barendrecht-doelman Bradly van der Meer, 0-1.

Barendrecht moest aan de bak, maar deed dat met steeds minder overtuiging. De grote vorm ontbreekt en daardoor kon het stugge Staphorst vrij eenvoudig overeind blijven.

De rood/witten probeerden het wel, maar pogingen van Jongman en Van der Stoep gingen over of naast. Een voorzet van Nadir Jouhri vanaf de achterlijn kon zo worden binnengelopen, maar er was geen Barendrechter in de buurt.

Van Steensel stuurde Serghini en Olijfveld het veld in, op zoek naar meer stootkracht voorin. Ook Max van Dijk werd naar het front gestuurd, hij zou in de lucht voor gevaar moeten zorgen. Het leidde tot een schot van Jongman dat naast ging.

Rood
Alle plannen konden van tafel, nadat Danny Monster een kwartier voor tijd met een rode kaart van het veld moest, hij had een doorgebroken Staphorster neergehaald.

Met tien tegen elf ging Barendrecht op zoek naar succes,

In de slotfase kregen Max van Dijk en Niels Vorthoren nog grote kansen, maar ook die waren aan Barendrecht niet besteed. De thuisploeg leed weer een nederlaag tegen een laagvlieger.

Danny Monster als centrale verdediger mee ten aanval in de openingsfase.
Tren Trexhage wint kopduel maar komt niet tot scoren.
Een gekeerde inzet, door de uitblinkende keeper Jorick Maatsna, na een hoekschop valt niet goed voor Stanley Husen om alsnog tot scoren te komen.
De talentvolle Nadir Jouhri grijpt in door voor zijn tegenstander te komen.
Niels Vorthoren komt koppend niet tot scoren.
Sam van de Kreeke op snelheid langs tegenstander.
Marouane Bakour passeert binnendoor Julius Duit.
Danny Monster heeft een doorgebroken Staphorster neergehaald en moest met van het veld.
Een snelle tegenstoot van Staphorst maakte een einde aan de hoop op een gelijkmaker. Invaller Sander de Grote prikte de 0-2 binnen.
Een schot van Romano van der Stoep wordt door de stugge Staphorst verdediging geblokt.
Ook invaller en topscorer Robbert Olijfveld komt niet tot scoren.

Barendrecht-Staphorst 0-2 (0-0)
47. 0-1 Engbers, 83. 0-2 De Grote.
Scheidsrechter Kuijntjes, rode kaart Monster (Barendrecht).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Monster, Jouhri (74. Van Dijk); Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour, Drexhage (66. Olijfveld) en Van de Kreeke (59. Serghini).
Opstelling Staphorst: Maats; Luchtenberg, Muis, Zwiers, Duit; Schra, Engbers, Quispel; Haanstra (82. De Grote), Van ’t Ende (70. Kwant) en Van den Brink (87. Rietman).

Vierde
Barendrecht zakt door het verlies weer weg uit de top drie. De rood-witten hebben 50 punten uit 29 wedstrijden en zijn vierde. Koploper ACV staat bovenaan met 60 punten, GVVV telt er 57, Stedoco 52. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan.

Urk
Komende zaterdag (22 april) speelt Barendrecht uit bij Urk. In het vissersdorp wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Restant
Het restant van het seizoen ziet er als volgt uit: zaterdag 6 mei: Barendrecht–DVS’33 Ermelo, zaterdag 13 mei: FC Rijnvogels-Barendrecht, zaterdag 20 mei: Ter Leede-Barendrecht en zaterdag 27 mei: Barendrecht-GVVV (alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur).