BVV BARENDRECHT IN NIEUWE ONDER-23 COMPETITIE

BVV Barendrecht Onder 23 (O23) gaat vanaf komend seizoen deelnemen aan een nieuwe landelijke competitie, die door de KNVB is opgezet om de doorstroom van prestatieve jeugd naar het eerste elftal te bevorderen. BVV Barendrecht wil met het O23-team de fysieke, technische en mentale kwaliteiten van de spelers verder ontwikkelen, zodat de doorstroming naar het eerste elftal kan worden bevorderd.

Het nieuwe O23-team zal een verlengstuk en daarmee de laatste stap zijn om vanuit de jeugdopleiding de sprong naar het eerste elftal te kunnen maken. Het team gaat drie keer per week trainen en op zaterdagmiddag voetballen. Er zal bij alle activiteiten uiteraard een intensieve samenwerking zijn tussen het eerste elftal en het O23-team.

De O23-competitie zal bestaan uit een piramide van meerdere divisies. De indeling zal plaatsvinden op basis van het huidige niveau van het JO19-1 team (top 3e divisie). Het streven van de BVV is om zo hoog mogelijk in te stromen, zodat de talenten worden geconfronteerd met een zo hoog mogelijke weerstand en zichzelf zodoende optimaal kunnen blijven ontwikkelen. De competitie bestaat uit acht teams, die waarschijnlijk regionaal ingedeeld zullen worden. Deze teams spelen eerst een volledige najaarscompetitie waarbij op basis van de eindstand de kampioen promoveert en de twee onderste teams degraderen. Vervolgens wordt een voorjaarscompetitie gespeeld met dezelfde promotie/degradatie-regeling.

Achter de schermen wordt al enige tijd hard gewerkt om de selectie en staf in te vullen. We zitten inmiddels in de eindfase, maar er is op dit moment nog ruimte voor enkele versterkingen. Geïnteresseerde, talentvolle spelers met ambitie en de drive om in zichzelf te investeren kunnen een mail met voetbal CV sturen naar voetbalzaken@bvvbarendrecht.nl of contact opnemen met bestuurslid technische zaken Gert van der Wal (06-47043625).