VERSTERKINGEN VOOR BVV VROUWEN 1

Doordat Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht de samenwerking rondom het Eredivisie vrouwenteam hebben beëindigd, komt het eerste vrouwenelftal van de BVV volgend seizoen weer zelfstandig uit in de hoofdklasse. De sportieve ambitie voor de prestatieve tak van het vrouwenvoetbal binnen de BVV is helder gedefinieerd: de club wil op termijn weer mee gaan draaien in de top van vrouwen amateurvoetbal. Daarnaast wil BVV Barendrecht ook met de meisjes selectieteams op het hoogste niveau uitkomen, met als doel structureel zelf meisjes op te gaan leiden voor het eerste vrouwenelftal. Hiertoe wordt de meisjes afdeling het aankomende seizoen volledig geïntegreerd binnen onze gecertificeerde regionale Jeugdopleiding, zodat de uitwisseling van kennis en expertise binnen de ervaren technische jeugdstaf nog beter kan worden geborgd.

De nieuwe technische staf van het eerste vrouwenteam is achter de schermen al druk bezig om alle noodzakelijke voorbereidingen hiervoor te treffen. In goed overleg is er op technische vlak afstemming met Excelsior over de ontvlechting van de samenwerking en er worden hierover uiteraard ook met alle huidige speelsters gesprekken gevoerd.

Daarnaast hebben zeven speelsters inmiddels te kennen gegeven volgend seizoen de overstap te gaan maken naar het vrouwen vlaggenschip van de BVV. Keepster Tessa Kooistra en Ashley Schildmeijer keren terug bij Barendrecht en Isabelle Don sluit weer aan bij de selectie na twee jaar blessureleed. Daarnaast komt keepster Anouk Bruens over van Sparta en Bo van der Werff van Kozakken Boys, volgt Laura Groeneveld vanaf Peursum de nieuwe trainers en komt de Canadese Kiva Badour over van Jong FC Twente i.v.m. een aanstaande studie in Den Haag.

De technische staf is uiteraard verheugd met deze versterkingen en verwacht de komende dagen nog meer nieuwe speelsters te kunnen presenteren.