BVV BARENDRECHT VERLENGT MET TRAINER RICHARD ELZINGA

Trainer Richard Elzinga staat ook komend seizoen aan het roer van het vlaggenschip van BVV Barendrecht. De clubleiding heeft deze week het contract met de oefenmeester met één jaar verlengd, waardoor hij in het seizoen 2021-2022 ook hoofdtrainer van de BVV hoofdmacht zal zijn.

“Richard kwam vorig seizoen over van FC ‘s-Gravenzande en is bezig aan zijn eerste maanden bij onze club. We hebben door alle coronabeperkingen pas vijf competitiewedstrijden, waarvan vier uitwedstrijden, onder zijn leiding gespeeld met verdienstelijke resultaten. We realiseren ons dat Richard hierdoor eigenlijk nog geen ‘normale’ situatie bij de BVV heeft meegemaakt. Dit neemt niet weg dat de eerste indrukken en wederzijdse ervaringen positief zijn en wij de overtuiging hebben dat Richard met zijn technische en medische staf een belangrijke bijdrage kan gaan leveren aan het bouwen van een nieuwe succesvolle selectie, met een goede balans tussen ervaring en jeugdig talent. Dit alles uiteraard met een herkenbare speelstijl en attractief voetbal” zo verklaart Gert van der Wal, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij BVV Barendrecht.

Onder leiding van Richard Elzinga kwam Barendrecht zoals gezegd in vijf competitieduels in actie. Daarin wonnen de rood/witten van Staphorst (3-2) en ODIN ’59, werd gelijk gespeeld tegen Sparta Nijkerk (1-1) en DOVO (1-1) en was Ter Leede (1-4) te sterk. In de KNVB-beker boekte Barendrecht dubbel succes: na een zege op VV Erp (5-0) werd De Treffers (2-1) na verlenging uitgeschakeld. Vanwege de coronabeperkingen werd het bekeravontuur van Elzinga en zijn ploeg voortijdig beëindigd.