HERSTART BARENDRECHT 1 IN JANUARI IN AANGEPASTE COMPETITIE

Zodra het weer mogelijk is, worden de competities in het topamateurvoetbal weer opgestart in aangepaste poules. De KNVB besloot deze week alle begin dit seizoen opgestarte competities niet meer uit te spelen en na de winterstop de poules te halveren. Dat betekent dat alle tot nu toe behaalde resultaten worden geschrapt en Barendrecht, als de coronamaatregelen dat weer toestaan, de competitie herstart met acht tegenstanders.

De KNVB besloot tot dit scenario na inventarisatie onder alle deelnemende verenigingen en in overleg met de belangenverenigingen CVTD en het COH. De competitie in de Derde Divisie wordt gesplitst, waarbij de ploegen worden ingedeeld op basis van zo beperkt mogelijke reisafstand. In deze ‘regiocompetitie’ treft Barendrecht dus acht ploegen: FC Lisse, Goes, Hoek, ODIN ’59, Sportlust ’46, SteDoCo, Ter Leede en VVSB. Waarschijnlijk speelt de winnaar van de competitie tegen de winnaar van de andere regiocompetitie van de Derde Divisie om een ticket voor promotie naar de Tweede Divisie. Ook wordt de aangepaste competitieopzet gevolgd door een beperkte nacompetitie. De details, evenals het speelschema, worden uiterlijk 1 januari bekend gemaakt door de KNVB.

Wanneer de competitie kan beginnen is afhankelijk van versoepelingen van de coronamaatregelen. Voorlopig gaat de voetbalbond er vanuit dat er vanaf half januari weer Er wordt vanuit gegaan dat halverwege januari of kort hierna weer volwaardig kan worden getraind, waarna de competities in het eerste weekend van februari van start zouden kunnen gaan en lopen tot het weekend van 20 juni (gevolgd door eventuele nacompetities). Als de competities door de coronabeperkingen pas later dan het eerste weekend van maart 2021 van start kunnen gaan, wordt bekeken of opnieuw een aangepaste opzet noodzakelijk is.