BVV JEUGDJOURNAAL: KEEPERSTRAINER ROB HOPPE STELT ZICH VOOR

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week is er aandacht voor de opleiding van de doelmannen in de BVV-jeugd. Keeperstrainer Rob Hoppe stelt zich hieronder voor.

“Ik ben Rob Hoppe (1959), getrouwd (1983), twee zoons: Vasco (1994) en Ramon (1998). Samen met Vasco de keeperstrainers bij de jeugd van BVV Barendrecht. Ramon is keeperstrainer bij de selectie van VV Steeds Hoger en assistent van Ruud Spiering.

Mijn keepers-jeugdopleiding begon bij SVV (Schiedam). Op 16- jarige leeftijd was ik keeper in het C- team/ selectie, en was ik de reserve- keeper bij het eerste (achter Bas van Noortwijk). Ik volgde tegelijkertijd de opleiding voor kok, dit was voor mijn keeperscarrière niet handig. Het betaalde voetbal was voor mij in die tijd ook geen vetpot. Dus keuzes maken!

Toch nog bij DHS terecht gekomen (Rob Jacobs) daarna VV Ursus (John Corver) en terug naar SVV (am). Bij SVV zelf nog gespeeld en de jeugd getraind onder andere Oscar Moens, samen met Bas van Noortwijk.

Ik trainde bij SVV de jeugd en de selectie van 1, echt een gekkenhuis. Ik was nooit thuis, maar een leuke tijd. Samengewerkt met diverse hoofdtrainers te weten: de gebroeders Molendijk, Guus Haak, John de Wolf, Gijs Zwaan, Henk Salari en Bram van de Windt. Mijn keeperstrainer-opleiding heb ik gevolgd bij Frans Hoek. Ter afsluiting heb ik examen gedaan en een diploma behaald. Na SVV ben ik bij VV Zwaluwen te Vlaardingen terechtgekomen en iets meer op afstand samengewerkt met Adrie Poldervaart en Danny Schenkel. Tussendoor ook even keeperstraining gegeven bij Keepersschool Vlaardingen.

De clubs waar ik keeperstraining heb gegeven zijn in volgorde: SVV, CWO, Zwaluwen en nu dus BVV Barendrecht. Al met al een prima bagage om bij BVV Barendrecht aan de slag te gaan. Een stevige, maar prachtige uitdaging (misschien mijn laatste).  De gesprekken afgelopen voorjaar met Arno Kooij, Leen Vos en Gert van der Wal, waren voor ons goed en duidelijk. We wilden snel bij BVV Barendrecht aan de slag.

Ook een gesprek gehad met Martin van Wingerden, de keeperstrainers van BVV Barendrecht 1 (selectie). In dit gesprek kwam natuurlijk naar voren dat wij ons realiseren wat een prachtige, maar stevige uitdaging het is de jeugdkeepers van BVV Barendrecht op het niveau te brengen tot het eerste elftal van BVV Barendrecht. Ons doel is dan ook de jeugd trainingen, structuur en de uitdaging aan te bieden (Onder-19 en Onder-23) richting de selectie van BVV Barendrecht en mogelijk hierin aan de sluiten. Kortom, jeugd van BVV Barendrecht: (een bekend Rotterdams spreekwoord) niet lullen, maar poetsen. Om in voetbaltermen te blijven: niet lallen, maar pakken die ballen.

Als laatste, maar zeer belangrijk, wil ik graag de keeperstrainers noemen die al geruime tijd bij BVV Barendrecht de jeugd training geven, waardoor er al een hoog basisniveau is over de hele breedte van de vereniging: Arek Jamrog, Geert-bram Steijn, Sieg Verzendaal (KT) Rachid Adbaili, Michael Nab en Chris Monden.

Samenvattend: Met training, passie, structuur en de juiste niveaus (met veel geduld) willen wij de jeugd van BVV Barendrecht een keepersjeugdopleiding geven, waarin gezondheid en plezier centraal ligt; en prachtige maar stevige uitdagingen liggen die bereikbaar zouden kunnen zijn. Jeugd keepers/sters! Wie pakt de handschoenen op?”