BVV JEUGDJOURNAAL: ROBBIE HERMAN STELT ZICHT VOOR

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week stelt Robbie Herman Plaisier, trainer van de Onder-15 selectie, zich voor.

“Graag wil ik mij aan jullie voorstellen. Mijn naam Robbie Herman, 28 jaar en woon in het mooie Puttershoek. Ik werk zelf in de Horeca waar ik bedrijfsleider ben bij restaurant de Batterij in Strijensas.

Inmiddels ben ik alweer sinds mijn 16e jaar jeugdtrainer. Er was destijds een oproep op de site van mijn club voor trainers en mij leek dit heel leuk om te gaan doen. Hierbij ben ik ook een hele tijd scheidsrechter geweest voor de KNVB en had ik destijds regelmatig de A1 van Barendrecht op het programma staan. Met als hoogtepunt een halve finale wedstrijd op de Bongerd tegen Alexandria’66 A1.

Via Rvv Coal – waar ik nog elke zondag een wedstrijd speel – LMO en Spartaan ’20 ben ik steeds een stapje hoger gegaan. Afgelopen seizoen heb ik de JO13-1 van SC Feyenoord mogen trainen, helaas door de coronacrisis is die vroegtijdig afgesloten. Mijn laatste wedstrijd met Feyenoord speelde ik toevallig tegen BVV Barendrecht JO13 in de Rijnmond Cup.

Het mooie aan het werken met de jeugd is dat je niet alleen bezig bent met het voetballen, maar ook met de vele veranderingen die de jongens en meisjes meemaken in hun leeftijd. Daarom is het mooi dat je daarbij ook een deel kan bijdragen. Hierbij kan je ze verder ontwikkelen, zeker als voetballer, maar ook als mens. Teleurstellingen laten verwerken, maar vooral ook geluksmomenten laten beleven, in samenwerking met hun teamgenoten. Een samengesteld team op basis van voetbalkwaliteit waar kinderen samen zijn van allemaal niveaus. Als je hierbij een schakel kan zijn om z’n mix van individuen te begeleiden en samen iets te laten doen, is dat geweldig!

Ondanks mijn werk in de horeca zorg ik er daarom toch altijd weer voor dat ik er altijd bij kan zijn. Met de Onder-15 selectie van BVV Barendrecht, zowel de O15-1, O15-2 als de O14-1, kunnen wij echt een heel mooi en sportief seizoen tegemoet zien.”