BVV JEUGDJOURNAAL: SOCIAL MEDIA BVV-JEUGD

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week is er aandacht voor de social media activiteiten van de jeugdafdeling, die door Coen Steinvoort (foto) en Wesley van Karsbergen worden beheerd.

Hoe kunnen wij als BVV Barendrecht kinderen, ouders en grootouders interesse laten wekken over het reilen en zeilen binnen onze vereniging? Hoe kunnen wij hen informatie geven over de gehele jeugdopleiding en hoe kunnen wij huidige leden betrokken laten zijn binnen andere leeftijdscategorieën? Aan de hand van deze vragen zijn Coen Steinvoort en Wesley van Karsbergen afgelopen seizoen gestart met een klein onderzoek. Hoe kunnen wij onze doelgroepen in de regio bereiken. De conclusie was vrij snel gevonden met de inbreng van social media en zo geschiedde dat per start van het huidige seizoen het instagram account: @bvvbarendrechtjeugd werd opgericht.

Coen Steinvoort is een van de beheerders achter het Instagram-account. Coen is 16 jaar oud en voor het tweede achtereenvolgende jaar assistent trainer van de JO14-1. Coen wil zich op deze manier ontwikkelen als trainer en later in de toekomst zijn eigen team begeleiden. Naast zijn trainersambities is Coen ook volop actief in Social Media. Mede daarom was Coen voor dit project een ideale match en heeft hij het account al aardig vorm gegeven de afgelopen maanden. Zo heeft hij het doelpunt van de week geïntroduceerd, zijn er wekelijks filmpjes van verschillende leeftijdscategorieën te zien en is er zelfs een give away gedaan. Een leuke manier voor onze doelgroep om zo met alle facetten van onze jeugdopleiding in contact te komen.

Het doel dat wij hebben is om de nieuwste ontwikkelingen binnen onze mooie jeugdopleiding te plaatsen. Daarnaast proberen wij met weetjes en leuke filmpjes de interesses te wekken binnen onze regio. De uitbreiding die wij nu willen doen zijn het interviewen van trainers, het doel van live wedstrijdverslagen en het uitbouwen van onze content. Het account is vanuit 0 gegroeid tot +500 volgers. Een geweldig resultaat dat wij natuurlijk willen uitbouwen de komende periode.

Naast het Instagram account is een van de nieuwste ontwikkelingen de wekelijkse stukjes van trainers, coördinatoren en andere vrijwilligers binnen de club op deze website. Op deze manier proberen wij inzicht te geven over alles binnen onze mooie vereniging. Een goede ontwikkeling en openheid van zaken.

Coen en Wesley proberen zoveel mogelijk tijd te besteden aan de inzet van Social Media. Zo hopen wij snel te kunnen uitbreiden naar meer content op de kanalen zoals Facebook en Twitter. Echter hebben wij hiervoor wel meerdere handjes nodig en hopen wij aan de hand van dit bericht iemand te kunnen vinden die ons zou willen assisteren. Mocht je daarom interesse hebben of wellicht zelfs een aantal tips dan kan je het ons laten weten. Stuur een mail naar bvvbarendrechtjeugd@gmail.com en wellicht kunnen wij in de nabije toekomst met elkaar in contact komen om onze social media kanalen uit te breiden. Zoals gezegd kunnen wij alle hulp gebruiken…