BVV JEUGDJOURNAAL: TRAINER ANDRE KIAWAKANA VAN JO17-2

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Vandaag vertelt Andre Kiawakana over zijn trainersschap van Barendrecht JO17-2.

“Ik ben Andre Kiawakana en ik ben 24 jaar jong. Op 2 november word ik 25 jaar jong, dat is over kleine 4 weken. Ik ben geboren in Angola in de hoofdstad Luanda. Ik was 2 jaar toen ik hierheen naar Nederland vluchtte, samen met mijn moeder. Wij zijn naar Nederland toe gekomen voor een beter leven, want garantie was er destijds niet om in mijn geboorteland te blijven. Mijn moeder en ik wonen nu inmiddels meer dan 20 jaar in Nederland, we zijn heel goed geïntegreerd in dit prachtige gastvrije land. Als vluchteling heb ik geen al te beste jeugd gehad. We hebben met vallen en opstaan onze verblijfsvergunning kunnen vastleggen in 2008. Inmiddels ben ik nu bezig om de Nederlandse nationaliteit te krijgen en dat gaat volgens de procedure heel goed. Buiten voetbal om ben ik afgestudeerd als maatschappelijke werker niveau 4 en ik ben nu werkzaam bij de Careflex zorg en speciaal onderwijs als leerling-coach. Dit doe ik met veel plezier en dat ga ik zeker voor de rest van mijn leven blijven doen, want in de zorg zit mijn passie.

Ik ben begonnen als jeugdtrainer bij ZVV Pelikaan. Ik heb de D3 gedaan, een eerstejaars selectie-elftal en daarna ben ik de B2 gaan doen. Dit was een heel leuke ervaring die ik heb opgedaan. In 2020 ben ik begonnen bij BVV Barendrecht als jeugdtrainer bij de JO17-2. Jeugdtrainer zijn is voor mij een heel bijzonder vak, want ik leef wel echt voor voetbal. Ik probeer zo goed mogelijk deze jongens klaar te stomen voor de volgende stap die zij moeten maken en het beste uit hun talent halen. Ik ben heel gedreven van mezelf en communicatief sterk. Ik probeer vaak de groep bij elkaar te houden door middel van diverse gesprekken in de groep. Ik probeer graag te leren van trainers die dit werk al langer dan mij doen om mezelf ook beter te maken. Dat verloopt tot nu heel goed met de trainers die ik heb ontmoet bij BVV Barendrecht. Ik heb het heel erg naar mijn zin en probeer veel jaren werkzaam te zijn voor deze mooi club BVV Barendrecht. Graag probeer ik dus de komende jaren bij deze club te blijven en gaan wij hopelijk mooie jaren tegemoet met deze fantastische en gedreven groep die ik nu begeleid.