BVV JEUGDJOURNAAL: MEISJESCOÖRDINATOR STEF HUSZARIK

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Vandaag vertelt Stef Huszarik, technisch coördinator van de meisjesafdeling, over de stand van zaken bij de Barendrechtse meisjestalenten.

“Er is aan mij gevraagd om kort een beschrijving te geven over wie ik ben en wat ik gedaan heb in de voetballerij. Nou, ik ben dus Stef Huszarik, 54 jaar oud en samenwonend in de gemeente Rhoon. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Hago rail service als leidinggevende. Wij verzorgen de periodieke oplevering van de treinen. Hiervoor ben ik 18 jaar sportdocent geweest bij de gemeente Rotterdam en door reorganisatie binnen de gemeente op zoek gegaan naar een andere baan.

Mijn voetballoopbaan heb ik grotendeels doorlopen bij Sparta Rotterdam. Daar heb ik vanaf mijn zesde tot mijn twintigste mijn opleiding genoten. Ik heb er alle hoogste jeugdelftallen doorlopen waar ik op 16-jarige leeftijd de overstap heb gemaakt naar de bvo op Het Kasteel. Daar heb ik 4 jaar gespeeld. Daarna heb ik nog wat korte uitstapjes gemaakt naar Excelsior, SVV en in Turkije en Hongarije waarna ik terecht ben gekomen in de amateurwereld. Daar ben ik voornamelijk uitgekomen voor VV Rhoon.

Als trainer heb ik ervaring opgedaan bij de mannenselecties van VV Rhoon en VV Hellevoetsluis en heb ik zelf de damestak bij VV Rhoon opgezet, waar ik ook nog 6 jaar hoofdtrainer ben geweest. In maart 2020 ben na een aantal zeer positieve gesprekken met BVV Barendrecht ingestapt als technisch jeugdcoördinator bij de meiden / dames, wat weer een hele nieuwe uitdaging is.

Het dames en meidenvoetbal bestaat al erg lang bij BVV Barendrecht en is ook volledig geïntrigeerd en geaccepteerd binnen de vereniging. Dit is natuurlijk erg belangrijk voor de structuur en ontwikkeling binnen de meiden- en damestak, want zoals je helaas vaak ziet bij andere verenigingen waar het toch een ondergeschoven kindje is, wordt de kans van slagen nagenoeg nihil. Dat is natuurlijk doodzonde, want met de juiste ondersteuning vanuit de club is een meiden- en damestak een verrijking voor een club.

Bij de meiden- en damestak van BVV Barendrecht zie je dat er een goede structuur staat waar de ontwikkeling van speelsters centraal staat. Om dit te realiseren hebben we bij Barendrecht op elke groep meerdere trainers / stafleden die hier hun ziel en zaligheid in steken. Dit is dan ook nodig omdat er een selectiebeleid wordt gehanteerd en elk individu zorgvuldig in de gaten wordt gehouden, zodat de speelster op het juiste moment kunnen door ontwikkelen en het een stap hogerop kunnen proberen.

Alle elftallen spelen en trainen dan ook op een hoog niveau. De doelstelling voor de komende 3 tot 4 jaar is dat we met alle teams van dames 1 t/m MO15 op het hoogste niveau acteren. Binnen deze doelstellingen gaan we door middel van scouting en werving het aantal teams uitbreiden zodat we met een goed gevoel naar de toekomst kunnen kijken en het meiden- en damesvoetbal nog meer op de kaart gaan zetten. Dat is wat deze tak ook verdient!”