BVV JEUGDJOURNAAL: TRAINER WESLEY VAN KARSBERGEN OVER JO11-SELECTIE

In het BVV Jeugdjournaal geven trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie geven over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Vandaag vertelt hoofdtainer Wesley van Karsbergen over de talentvolle groep waar hij als hoofdtrainer van de JO11-selectie mee mag werken.

Mijn naam is Wesley van Karsbergen en alweer 31 jaar. Al ruim 8 jaar ben ik actief binnen BVV Barendrecht. Eerst als scheidsrechter, later als trainer van verschillende onderbouw elftallen. Na jarenlang onder de goede begeleiding van Carlo Maat (JO13) ervaring te hebben mogen opbouwen, ben ik inmiddels zelf hoofdtrainer. Naast het begeleiden van de jeugd in de ochtend ‘voetbal’ ik in de middag nog in het achtste elftal van BVV Barendrecht. Zo kom het dus nog wel eens voor dat ik hele zaterdagen op de voetbal te vinden ben ?

Dit seizoen ben ik voor het tweede achtereenvolgende seizoen hoofdtrainer van de JO11-selectie. Binnen de onderbouw is er de laatste jaren in positieve zin enorm veel veranderd, waardoor elke leeftijdscategorie zijn eigen hoofdtrainer heeft gekregen. Hierdoor kunnen wij alle leeftijden de aandacht bieden welke zijn verdienen in hun ontwikkeling. Bij ons staat plezier en individuele ontwikkeling bovenaan en met de gehele staf binnen de onderbouw proberen wij hier wekelijks op een leuke en leerzame wijze mee aan de slag te gaan.

Ook binnen de JO11-selectie is er de laatste jaren veel in positieve zin veranderd. Een van die goede veranderingen is het aanstellen van Austen Zwaal als hoofdtrainer van de eerstejaars, de JO11-3 en JO11-4. Binnen de onderbouw hebben wij als club de keuze gemaakt om de JO10 groep door te schuiven van 6-tegen-6 naar 8-tegen-8. Dit om de ontwikkeling na twee jaar van een kwart veld door te zetten naar een half veld. Dit neemt fysiek de nodige uitdagingen met zich mee, maar de ervaring leert inmiddels dat we na een jaar investeren het voetballend naar een hoger plan kunnen brengen binnen het 8-tegen-8 voetbal. Deze ontwikkeling alsmede de aanstelling van Austen zie ik als goede ontwikkelingen binnen onze JO11 selectie. De groepen krijgen hierdoor meer aandacht en worden nog intensiever begeleid.

De JO11-selectie betreft een talentvolle groep dit seizoen. Onze doelen als trainers zijn om onze spelers tegen een juiste weerstand in combinatie met plezier en ontwikkeling te laten spelen. Wij trainen als een van de weinige regioclubs met deze leeftijdsgroep drie keer in de week. Tijdens deze drie dagen proberen wij individuele trainingen af te wisselen met spelletjes als team. Dit om het plezier en het WIJ-gevoel te blijven creëren. Uiteraard doen wij dit niet alleen. Samen met ontzettend veel vrijwilligers / ouders staan wij deze avonden op het veld. Niet eerder zag ik in deze leeftijdscategorie zoveel bereidwillige ouders wekelijks op het veld staan. Dit verdient een groot compliment aan een ieder en is mede een van de veranderingen die ervoor zorgt dat wij binnen de onderbouw van BVV Barendrecht aan het groeien zijn. Een goede begeleiding zorgt voor een goede ontwikkeling van het individu. Een van de vele positieve ontwikkelingen binnen de club!

Het eerste blok zit er inmiddels op. Ondanks de corona-maatregelen hebben we deze in de meeste gevallen toch uit kunnen spelen. Als hoofdtrainers kijken wij terug op een positief en goed eerste kwartaal. Was het voor de JO11-3 en JO11-4 in sommige gevallen nog wat onwennig op een half veld, zie je nu al wekelijks de groei die zij doormaken. Mooi om te zien hoe deze ontwikkeling van onwennig naar iets normaals gaat binnen een korte periode. Als we dat vergelijken met andere regioclubs zijn onze jongens en meiden hierin een stap vooruit. Ook de JO11-1 en JO11-2 hebben de afgelopen periode een goede ontwikkeling doorgemaakt. Je ziet dat het jaar investeren, als JO10-groep in een 8-tegen-8 competitie, nu zijn uitwerking gaat hebben. De JO11-2 groep is als goede middenmoter geëindigd in de 1ste klasse en de JO11-1 mocht zelfs de 2de plek bezetten in een sterke hoofdklasse. Mooie resultaten voortkomend uit plezier en ontwikkeling!

De aankomende blokken zullen onzeker zijn met alle corona-maatregelen. Waar het kan zullen wij ons blijven inzetten voor de jongens en meisjes binnen onze groep. De club doet er alles aan om zoveel waar mogelijk te kunnen blijven voetballen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij nog een mooi verder verloop van het voetbalseizoen tegemoet gaan. Wat mij betreft kunnen we niet snel genoeg weer doorpakken met deze talentvolle groep!