BVV JEUGDJOURNAAL: VINCENT VINKE EN REMCO VAN GOOL STELLEN ZICH VOOR

Een nieuwe rubriek op de website van BVV Barendrecht: het BVV Jeugdjournaal! In deze rubriek geven de trainers, coaches en bestuurders van de jeugdopleiding van de club meer informatie over het reilen en zeilen van de ruim 70 (!) jeugdteams van de club. Deze week stellen Vincent Vinke (foto boven), breedtesportcoördinator van Onder-17 en Onder-19, en Remco van Gool, trainer van Onder19-1, zich voor.

“Ik ben Vincent Vinke, al ruim 15 jaar (sinds 2005) vrijwilliger bij BVV Barendrecht. De laatste 4 jaar als coördinator, momenteel voor de bovenbouw breedtesport die bestaat uit Onder-17  (17-2 t/m 17-5) en Onder-19 (19-3 t/m 19-6). De afgelopen weken stonden in het teken van het formeren van elftallen inclusief leiding en trainers. Dit is bij de Onder-17 inmiddels gelukt. Alle teams hebben teamleiders, trainers en coaches. Ook hebben zij al de eerste competitiewedstrijden gehad en gaan ze hopelijk ondanks corona-maatregelen een leuk seizoen tegemoet. Daar hebben we in ieder geval alle vertrouwen in!

Bij de Onder-19 is de bal ook weer aan het rollen. Daar zijn op 19-3 na alle teams voorzien van leiders en trainers. Voor de Onder19-3 is er nog steeds een vacature en zolang er geen vaste trainer is wordt deze om toerbeurt opgevangen. Ikzelf neem de maandagavond voor m’n rekening, de selectietrainers hebben zich bereid gevonden om om de beurt de woensdagtraining te verzorgen. Voor de zaterdag is/zijn de ouders er om het team enigszins te begeleiden. Geen ideale situatie, maar er wordt hard gewerkt aan een stabiele oplossing. Het belangrijkste is dat iedereen lekker kan trainen en voetballen. Dat staat voorop en dat is dus gelukt! Ik hoop dat iedereen een leuk en sportief seizoen heeft!”

“Hierbij stel ik mij in het kort even voor. Ik ben Remco van Gool, 34 jaar oud, getrouwd en vader van twee zoontjes Lev en Sten (met de 3e zoon op komst). In het dagelijks leven sta ik voor de klas als docent Lichamelijke Opvoeding op het voortgezet onderwijs. Dit wordt alweer mijn elfde schooljaar en heb het onwijs goed naar mijn zin.

Dit wordt mijn eerste seizoen als trainer van BVV Barendrecht en ik ga aan de slag als hoofdtrainer van de JO19-1. Hiervoor ben ik 14 seizoenen jeugdtrainer geweest bij achtereenvolgens v.v. E.B.O.H. (9), GVV Unitas (1) en de afgelopen vier seizoenen bij sv Oranje Wit. Vrijwel alle leeftijdscategorieën heb ik getraind, waarbij mijn voorkeur inmiddels uitgaat naar teams in de bovenbouw. Ik ben over het algemeen positief ingesteld en daarom is het glas altijd half vol!

De reden dat ik binnen de BVV aan de slag wil gaan als trainer, is dezelfde ambitie als de club: zoveel mogelijk jeugdspelers door laten stromen naar het eerste elftal. Hieraan wil ik graag mijn bijdrage leveren. Het liefste voor een langere periode om te streven naar continuïteit binnen de jeugdafdeling. Op dit moment zijn we ingedeeld in de tweede divisie. De eerste doelstelling is om een stabiele tweede-divisionist te worden, waarbij zowel team- als individuele ontwikkeling belangrijke pijlers zijn. Veel spelers moeten wennen aan de stap van hoofdklasse/vierde divisie naar tweede disvisie landelijk. Op alle vlakken (techniek, tactiek, conditioneel, mentaal) zullen we stappen moeten maken. Dit kost simpelweg tijd. Dat neemt niet weg dat we hard moeten blijven trainen en een team moeten worden. Ik weet zeker dat we dit met elkaar voor elkaar gaan krijgen!

Tot slot wil ik iedereen binnen de BVV bedanken, die mij tot nu toe heeft geholpen met het wegwijs maken binnen de club. Ik heb het goed naar m’n zin, we hebben een leuke en kwalitatief goede groep trainers en de organisatie en faciliteiten om te trainen ervaar ik als zeer prettig. Ik heb er in ieder geval veel zin in! Iedereen veel succes dit seizoen!”