BVV JO19, BVV G1 EN JOHAN VAN DER POLS IN DE PRIJZEN TIJDENS SPORTGALA

Drie BVV-genomineerden zijn vrijdagavond tijdens de 44e editie van het Barendrechtse Sportgala in de prijzen gevallen. In Theater Het Kruispunt werden Barendrecht JO19-1, de voetballers van Barendrecht G1 en boegbeeld van het G-voetbal Johan van der Pols uitgeroepen tot winnaars.

Het kampioensteam van BVV Barendrecht JO19-1 won de prijs in de categorie Sportploeg van het Jaar. Naast de divisietitel wonnen de rood/witten ook de Rijnmond Cup. Donderdagavond kan het seizoen bovendien nog bekroond worden met het landskampioenschap voor JO19-amateurs, tijdens de finale tegen Quick ’20 uit Oldenzaal.

Ook de kampioenen van BVV Barendrecht G1 mochten het podium op, samen met Johan van der Pols. Het boegbeeld van het G-voetbal bij BVV Barendrecht was net als G1 genomineerd als Unieke sporters van het Jaar. De jury vond dat beide kandidaten de winst verdienden en riepen allebei dus als winnaar uit tijdens het Sportgala.

Jeugdtalent Imara Schutte was de vierde genomineerde BVV-er, maar zij zag kunstschaatster Dani Loonstra van Drechtsteden de titel Sporttalent van het Jaar in de wacht slepen. Desondanks kijkt Imara terug op een uitstekend seizoen, waarin ze een overstap naar de meisjestak van Feyenoord afdwong. Volgend seizoen zal het jeugdtalent dus op Varkenoord te bewonderen zijn.

Johan van der Pols (links) neemt als vertrouwd het woord namens de G-voetballers.
Een afvaardiging van BVV Barendrecht JO19 nam de prijs voor Sportploeg van het Jaar in ontvangst.
De G-voetballers van BVV Barendrecht zijn gekroond tot G-sporters van het Jaar.

Foto’s: Marlies Verschuuren Photography