DODE SPELMOMENTEN DOEN BARENDRECHT DE DAS OM (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht komt maar niet weg uit de onderste regionen van de Tweede Divisie. In Haarlem verloren de rood-witten (geheel in het blauw gehuld) met 3-1 van de Koninklijke HFC. De ploeg van trainer Jack van den Berg was opnieuw aanvallend machteloos en werd genekt door drie dode spelmomenten. HFC scoorde uit een hoekschop en twee strafschoppen.

Alle ogen waren bij Barendrecht gericht op Irvingly van Eijma, de nieuwe spits afkomstig van Kozakken Boys. De Brabander speelde eerder voor onder meer RKC Waalwijk, FC Oss en FC Den Bosch. In de beginfase werd de balvaste speler gezocht, maar zonder succes. De beste kansen waren voor de thuisclub, de Koninklijke uit 1879, gezegend met een natuurgrasveld. Een vrije trap zeilde over het doel van Nick van der Ploeg, ook Wessel Boer en Robin Eindhoven hadden geen resultaat.

Toch kwam Barendrecht weer veel te snel op achterstand. Na een serie hoekschoppen mocht Wessel Boer na ruim een kwartier vrij inkoppen. De bal rolde bij de eerste paal tegen het net, onbegrijpelijk dat daar geen Barendrecht-verdediger stond geposteerd, 1-0. Weer moesten de bezoekers in de achtervolging.

Dat deden ze niet eens onverdienstelijk, onder leiding van Danny Monster en Yarick Dorst, maar de spitsen (Mourits, Van Eijma en Dabaghian) konden niet worden bereikt. HFC-keeper Tom Boks hoefde alleen een vrije trap van Monster op te rapen, veel meer kreeg hij voor rust niet te doen.

In de extra tijd van de eerste helft kregen de Haarlemmers een strafschop. Yarick Dorst gleed weg en nam daarbij een HFC’er mee binnen de beruchte lijnen. Peet van der Slot schoot vanaf elf meter onberispelijk raak, 2-0.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Barendrecht dat wel veel aan de bal was, maar geen gevaar kon stichten. Rond het uur stuurde Jack van den
Berg de invallers Qjell Krolis en Anass Masrhalmi het veld in voor Ali Khaldi en Christian Dabaghian.

Het doelpunt viel echter aan de overkant, weer uit een strafschop. Nu was het Emilio Samsey die een tegenstander had neergehaald. Weer mocht Van der Slot een penalty benutten, 3-0. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld.

In de extra tijd kreeg Barendrecht warempel ook nog een strafschop. Masrhalmi ging neer en de bal ging op de stip. Yarick Dorst knalde overtuigend raak, 3-1. Maar dat was niet meer dan een doekje voor het bloeden.

Ali Khaldi heeft zich vrijgespeeld en opent naar links.

 

Emilio Samsey grijpt in.

 

Nick van der Ploeg kansloos bij de tweede toegekende strafschop, Peet van der Slot scoort 3-0.

 

Bas Mourits gooit alles en de strijd om de 4-0 te voorkomen.

 

Jeffrey Aarts had zijn handen vol aan Wessel Boer.

 

De rood-witten waren niet in staat de nieuwe aanwinst Irvingly van Eijma in stelling brengen.

 

Aanvoerder Danny Monster probeert het constante overwicht van de Koninklijke te doorbreken.

 

De doorgebroken Anass Masrhalmi wordt binnen de zestien door Daniel van Sol onreglementair gestuit, strafschop.

 

Yarick Dorst scoort uit de toegekende strafschop zijn vierde doelpunt en is nu topscorer.

 

De in de slotminuten ingevallen Ilyas Oulad-Ali wordt verdedigd door Danny Hols.

Koninklijke HFC – Barendrecht 3-1 (2-0)
17. 1-0 Boer, 45. 2-0 Van der Slot (strafschop), 69. 3-0 Van der Slot (strafschop), 90. 3-1 Dorst (strafschop).
Scheidsrechter Perez, gele kaarten: Dorst, Samsey (Barendrecht) en Eindhoven (HFC).
Opstelling Koninklijke HFC: Boks; Hols, Van der Slot, Wilffert; Van Son, Volkert, Noordmans, Weistra (83. Dekkers), Boer (83. Driever); Eindhoven (78. Van Soest) en Tadmine.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida, Samsey (82. Oulad-Ali), Aarts, Van Deelen; Khaldi (62. Krolis), Dorst, Monster; Mourits, Van Eijma en Dabaghian (62. Masrhalmi).

Zestiende
Barendrecht zakt naar de zestiende plek in de Tweede Divisie met 17 punten uit 19 wedstrijden. Scheveningen en Jong Almere pakten een punt en staan nu op 18 punten, met een wedstrijd meer gespeeld. De rood-witten hebben alleen FC Lienden en VVSB nog onder zich.

Treffers
Volgende week zaterdag speelt Barendrecht thuis tegen De Treffers. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Samenvatting
De samenvatting en de reacties na afloop vindt u hier.